Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 5 oktober 2020

Hoe staat het er voor met de Bitcoin koers? Vandaag analyseert onze crypto analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin weekly chart

Op de weekgrafiek van de Bitcoin zien we weinig verandering ten opzichte van vorige week. De roze trendlijn heeft stand weten te houden en na drie candle closes kunnen we zeggen dat er een higer low is geprint en tevens een hidden divergence op de rsi. Hidden divergences zijn in de meeste gevallen tekenen van continuatie. We gaan de andere timeframes er eens bijpakken om te kijken of we de weerstanden die momenteel boven de koers zitten kunnen flippen naar support of dat we een daling naar de 9200 dollar gaan krijgen.

BTC weekly chart – Bron: Tradingview

Bitcoin daily chart

Op de dagelijkse grafiek is afgelopen week een bearish triangle gevormd en is de koers niet binnen de opwaartse channel gebleven. Op de fibonacci levels zijn we wel gestaag aan het klimmen en de rsi golft al een tijdje rond de middenlijn samen met de ema. De rsi en ema wisselen zo nu en dan eens van positie maar een echte uitbraak of rejection is er niet. In tegenstelling tot de bearish triangle op de candles kunnen we een bullish triangle op de rsi zien.

BTC daily RSI chart – Bron: Tradingview

De ema’s die de trend op korte termijn weergeven (ema8, 21) staan bearish. De ema55 geeft weerstand en de ema100 biedt support. De Bitcoin koers lijkt een beetje vast te zitten in deze range die zit op $10.4K – $10.9K. De ema’s voor de langere termijn (100 en 200) staan nog prachtig voor de bulls. Zolang we candle closes boven de $10K krijgen is dit in het voordeel van de bulls.

BTC daily chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 4h chart

Maar wat kunnen we vandaag en morgen verwachten? Om dit te voorspellen kijkt onze analist naar de 4h en 1h grafieken. Kijkend naar de 4-uurs grafiek zien we dat BTC momenteel bezig is om een weerstand zone (blauw) te flippen naar een supportzone. Dit nadat het de daling heeft gemaakt die onze analist eerder had ingetekend. De ema8 en 21 hebben afgelopen nacht een bullish crossover ondergaan waarbij er zelfs al candle closes voorzichtig boven de ema100 zijn geweest.

De ema200 biedt nog wat weerstand en daarop zien we ook dat er een rejection is geweest. Op de rsi lijkt het vooralsnog een sterke poging om de weerstand te gaan flippen. De rsi weet zich netjes boven de ema te houden en samen buigen ze parallel aan elkaar omhoog nog in het neutral gebied en zien we het volume oplopen.

BTC 4H chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 1h chart

In de 1-uur grafiek is de flip naar support al goed te zien. Als de analyse iets eerder gepost was vandaag had onze analist hier een instap gemaakt. We zien namelijk dat de impulse van de flip gemeten met de fibonacci een hele mooie golden pocket retrace is geweest ondersteund door de ema55 en 100. De rsi is gebounced vanaf de middenlijn en staat op het punt om de ema te testen.

BTC 1H chart – Bron: Tradingview

Conclusie: Zoals je eerder hebt kunnen lezen is onze analist op de higher timeframe bullish zolang de candle close boven de $10K blijft. Op de lagere timeframe denk ik dat we vandaag zelfs nog wel weer richting de 10.8K of hoger gaan.