crash
Bitcoin

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?

Alledaagse investeerders lijken nog steeds terughoudend om hun geld in Bitcoin (BTC) te investeren. Sterker nog, uit on-chain data kan worden geconcludeerd dat de interesse van particulieren in Bitcoin nu zijn laagste punt in drie jaar heeft bereikt. Wat dat betreft is er nog een lange weg te gaan voordat de langverwachte bullmarkt daadwerkelijk losbarst.

Vraag naar BTC keldert onder retailers

Ki Young Ju, de oprichter van on-chain analysebureau CryptoQuant, merkte gisteren op socialmediaplatform X op dat de vraag naar ‘s werelds grootste crypto door particuliere investeerders op het laagste punt sinds juli 2021 staat.

Ju kwam tot zijn conclusie door te kijken naar de verandering in het totale overboekingsvolume voor BTC-transacties onder de $10.000 over de afgelopen 30 dagen. Hij zag dat dit volume met meer dan 15% is gekelderd.

Dat de vraag zich nu op hetzelfde niveau als juli 2021 bevindt is opmerkelijk te noemen. Destijds werd de voortgaande bullmarkt onderbroken door een scherpe daling van meer dan 50% in mei en juni, van boven de $60.000 naar rond de $30.000.

In 2021 hadden velen de hoop opgegeven dat Bitcoin nog naar nieuwe hoogtes zal stijgen. Hoewel Bitcoin nu niet een pijnlijke daling zoals drie jaar geleden heeft ondergaan, heeft de maandenlange consolidatie bij veel investeerders het vertrouwen in de komst van de bullmarkt laten verdwijnen.

Bitcoin bullmarkt nog niet begonnen

Hoewel de invloed van particuliere investeerders op de prijsbewegingen van Bitcoin kleiner is dan die van grote institutionele spelers, wordt hun belang nog steeds hoog gewaardeerd.

Veel analisten zijn overtuigd dat de bullmarkt voor Bitcoin pas van start kan gaan zodra de interesse van particuliere investeerders zich weer in de lift bevindt.

“De echte bull run begint meestal met enorme koopvolumes gedreven door particuliere investeerders,” legde CryptoQuant-bijdrager Minkyu Woo uit, en suggereerde dat een toename van particuliere investeerders doorgaans het marktsentiment verbetert. “We hebben dit volume van particuliere investeerders nog niet gezien,” voegde hij eraan toe.

Mocht de Bitcoin koers weer richting zijn in maart gevestigde all-time high van bijna $74.000 bewegen, zullen ook retail-investeerders steeds meer in de rij staan om het decentrale activum aan te schaffen. Voor nu heeft Bitcoin het echter nog zwaar met zijn weerstand rond de $65.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?