Bitcoin ETF
Bitcoin

Bitcoin richting all-time high, Fidelity ETF breekt record

De Bitcoin koers lijkt op het moment van schrijven op weg naar een all-time high, terwijl de Fidelity Spot Bitcoin ETF zijn eigen record heeft verbroken. Fidelity wist op 4 maar voor 405 miljoen dollar aan kapitaal binnen te halen. Is dit het begin van de exponentiële fase voor Bitcoin of moeten we ons voorbereiden op een correctie?

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1764854382347120665

Wispelturige resultaten voor Fidelity

Over het algemeen kunnen we natuurlijk alleen maar stellen dat de Spot Bitcoin ETF van Fidelity fantastisch presteert. Toch blijft het een onvoorspelbaar beestje. Zo kunnen we zien dat Fidelity op 29 februari en 1 maart respectievelijk 45 en 49 miljoen dollar aan kapitaal binnenhaalde.

Je zou kunnen zeggen dat die dagen tegenvallers waren voor het fonds. Vervolgens schoot het gisteren weer uit de startblokken met een instroom van 405 miljoen dollar aan kapitaal.

Waar dat precies vandaan komt is lastig te zeggen, maar het begint er op te lijken dat ook institutionele beleggers FOMO krijgen als het om Bitcoin gaat.

De instroom van 405 miljoen dollar betekent dat Fidelity er ongeveer 5.990 Bitcoin bij heeft gekocht gisteren. Zo verdwijnen er steeds meer Bitcoin van de markt en zijn er steeds minder beschikbaar voor de vrije verkoop, wat in theorie heel bullish is voor de koers.

Niet alleen Fidelity presteert goed

Overigens presteert niet alleen de Spot Bitcoin ETF van Fidelity goed op dit moment. Zo scoorde Bitwise gisteren ook een instroom van 91 miljoen dollar, waarmee het in de buurt komt van zijn eigen record van 120 miljoen dollar.

Alleen op de eerste dag scoorde Bitwise extreem goed, maar dat kregen ze voor elkaar dankzij investeerders die vooraf al hadden ingekocht.

Zodoende vinden wij dat die instroom niet helemaal meetelt. Met de instromen die op dit moment al bekend zijn, staat er voor de Spot Bitcoin ETFs al een netto-instroom van 170 miljoen dollar op de borden voor 4 maart.

De grootste jongen van de klas, BlackRock, moet zijn cijfers op het moment van schrijven echter nog bekendmaken. Wat dat betreft kan het weleens een hele spectaculaire dag worden.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13