Nieuws, Trending

Bitcoin, Ripple en Ethereum stijgen, Bitcoin Cash prijs vliegt omhoog


De grootste drie crypto’s, BTC, XRP en ETH zien hun koersen licht stijgen. Bitcoin Cash (BCH) doet het nog beter en ziet een stijging van meer dan 8 procent.


Bitcoin (BTC) prijs stijgt met tot boven $3600 dollar

Bitcoin, de grootste digitale valuta ter wereld, stijgt vandaag opnieuw tot boven de $3600 dollar. Zondag 20 januari zagen we de BTC koers plotseling hard onderuit gaan. De koers zakte tot $3580 dollar en een paar dagen later zakte de koers zelfs nog verder terug, tot $3520 dollar. Vandaag zien we de BTC koers eindelijk weer wat herstellen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3615 dollar. 24 uur geleden lag de koers nog rond de $3539 dollar. Dat betekent dat we de BTC prijs vandaag met zo’n 1.3 procent zien stijgen. De vraag is nu of het een ommekeer is richting de $4000 dollar, of dat het slechts een kortstondige opgaande trend is.

 
Bitcoin prijsRipple (XRP) koers stijgt tot $0,32 dollar

Ook de Ripple koers stijgt vandaag weer. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,319 dollar. 24 uur geleden lag de Ripple koers nog rond de $0,315 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 0.8 procent is gestegen.

Even leek XRP hard onderuit te gaan, toen het ondersteuningspunt van $0,32 dollar werd doorbroken. Toch heeft de grootste altcoin goed stand gehouden. Ondanks de stijging van vandaag is de neergaande trend nog zeker niet doorbroken. Pas als de XRP koers tot boven de $0,35 dollar stijgt kunnen we spreken van een reversal.

 
ripple koersEthereum (ETH) koers stijgt richting $120 dollar

Ethereum ziet een net wat grotere koersstijging dan Bitcoin en Ripple. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $119 dollar. 24 uur geleden lag de Ethereum koers nog rond de $115,8 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 1,6 procent is gestegen.

Ethereum is al tijden lang de meest volatiele coin van de drie grootste cryptocurrencies. Dit komt mede door de aankomende hardforks die erg belangrijk zijn voor de munt. Echter loopt het Ethereum team vooralsnog tegen veel grote problemen aan wat betreft de Constantinople update. Door een veiligheidsprobleem is de hardfork uitgesteld tot eind februari.

Toch is het herstel van vandaag een goed teken. Stijgt de munt tot boven de $125 dollar dan kunnen we praten van een goed herstel. Zakt de munt opnieuw onder de $115 dollar dan is dat een teken van zwakte. Het is dus aan te raden om de ETH koers goed in de gaten te houden.

 
ethereum koersBitcoin Cash (BCH) koers stijgt met 8 procent

De best presterende grote cryptocurrency van vandaag is Bitcoin Cash (BCH). Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 BCH token rond de $131 dollar. 24 uur geleden lag de prijs voor 1 Bitcoin Cash munt nog rond de $122 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 8 procent is gestegen.

Dat de BCH koers met 8 procent stijgt kan opgevat worden als een teken van sterkte. Door deze koersstijging ligt het prijsniveau boven de 7 daagse hoogtepunt. Toch kunnen we ook bij Bitcoin Cash nog niet spreken over een sterke reversal. Deze aanname zouden we pas kunnen maken als de koers tot boven de $140 dollar stijgt.

 
Bitcoin cash prijs