Bitcoin

Bitcoin schenkt een mooi kerstcadeau – prijs stijgt tot $24.5k

Bitcoin heeft vandaag, eerste kerstdag, opnieuw de $24.000 grens gebroken. De prijs bereikt zelfs een nieuw hoogtepunt van $24.590.


Een prachtig teken voor Bitcoin bulls

Als we kijken naar de grafiek, zien we dat de BTC prijs de $24.000 weerstand doorbrak rond 12:00 ‘s middags. Vlak nadat deze weerstand doorbroken was schoot de koers verder tot boven de $24.500.

De prijsstijging komt op een prachtig moment, aangezien de Bitcoin prijs het gisteren even lastig had en terugzakte tot onder de $22.600. Deze koersdaling werd aangewakkerd door het negatieve sentiment rondom Ripple’s XRP token. Dat de BTC koers nu zijn kracht laat zien is een prachtig teken voor de bulls.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ook de altcoin markt stijgt weer

Nu de kerst is begonnen is de kans groot dat de prijsstijging dit keer niet door grote institutionele instellingen is veroorzaakt, maar juist door particuliere beleggers. Dit verwachten we aangezien we vaak zien dat institutionele beleggers geen aankopen doen met kerst door het relatief lage volume.

Nu de ergste angst rondom de rechtszaak tegen Ripple iets is afgenomen zien we ook dat de altcoinmarkt weer hersteld. Zo ligt de XRP prijs weer boven de $0,37 (+40%). Daarnaast zien we ook dat Ethereum een mooie koersstijging van 7,5% meemaakt vandaag.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen