Ripple

Ripple koers crasht met 32 procent – Gaan exchanges XRP delisten?

Een aantal kleine crypto exchanges hebben de handel in XRP tokens stopgezet nadat de rechtszaak van de SEC tegen Ripple is aangekondigd.


Een enorme XRP crash

De Ripple koers is enorm hard gecrasht na de aankondiging van de SEC. De XRP koers daalde in 24 uur tijd met meer dan 32 procent toen het nieuws bekend werd over de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange commission tegen Ripple. Nu kondigen dus een paar kleine exchanges aan dat ze de handel in XRP stop hebben gezet.

Tot nu toe zijn er drie kleine exchanges, namelijk OSL, Beaxy en CrossTower, tijdelijk gestopt met het verhandelen van XRP.


Zullen meer exchanges XRP delisten?

De kans bestaat dat meerdere crypto exchanges de XRP token van hun platform gaan verwijderen. Bekende advocaten vertellen namelijk dat exchanges namelijk wel degelijk een risico lopen als XRP inderdaad als ene security wordt beschouwd. Hailey Lennon, een partner bij Anderson Kill, zei:

“Weet je wie er risico loopt als XRP als een beveiliging wordt beschouwd? Elke exchange die XRP vermeldt. “


De SEC beweert dat Ripple geld heeft betaald aan exchanges om het kopen en verkopen van XRP op hun platforms mogelijk te maken.

De officiële rechtszaak aangespannen door de SEC meldt dat Ripple overeenkomsten heeft gesloten met ten minste 10 handelsplatforms. De SEC zegt hierover het volgende:

“In 2017 en 2018 sloot Ripple overeenkomsten met ten minste tien handelsplatforms voor digitale activa – die geen van allen in welke hoedanigheid dan ook bij de SEC waren geregistreerd, en waarvan er ten minste twee hoofdvestigingen hebben in de Verenigde Staten – die voorzien in notering en handelsprikkels met betrekking tot XRP. Ripple betaalde deze platforms een vergoeding, meestal in XRP, om het kopen en verkopen van XRP op hun systemen mogelijk te maken en soms om prikkels voor het bereiken van volumestatistieken. “

Als XRP officieel als een security wordt beschouwd, zullen deze 10 exchanges grote risico’s lopen om ook een rechtszaak aan hun broek te krijgen.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, zei dat hij door zal blijven vechten en zal bewijzen dat XRP geen security is.

Garlinghouse benadrukte dat hij de mogelijkheid heeft gehad om het individueel met de SEC af te handelen, maar heeft besloten die weg niet te nemen. Daarom is de definitieve rechterlijke beslissing in de VS nodig om officieel te concluderen of XRP al dan niet een security is.

Sommige exchanges zullen de handel in de nabije toekomst waarschijnlijk stopzetten totdat de formele rechterlijke beslissing wordt vrijgegeven.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


XRP prijs crasht

Vanuit een technisch oogpunt is XRP in een do-or-die situatie aangekomen. Als XRP niet op weet te krabbelen tot richting de $0,37 zal dat pijnlijke gevolgen hebben voor de lange termijn.

Onder $0,35 neemt de kans op een grotere daling naar het niveau van begin 2020 toe. Er bestaat trouwens een goede mogelijkheid dat, wanneer alle ophef wat gezakt is, er een relief-rally plaats zal gaan vinden. Echter, XRP kopen blijft riskant totdat het conflict met de SEC is opgelost.

De onzekerheid rond Ripple is ook duidelijk te zien in de piek in sociale media-activiteit rond het bedrijf. Tegelijkertijd is het sentiment rond XRP gedaald tot het op één na laagste geregistreerde niveau in de geschiedenis.