Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan spiegelt Bitcoin momenteel een extreem bullish scenario uit het verleden. Bitcoin breekt volgens Svenson uit een omkeringsbodempatroon. Dat noemt het analist “heel bullish” in zijn nieuwe analyse op YouTube.

Omkeringsbodempatroon

“We breken uit een omkeringsbodempatroon. Dat is heel bullish. Ik zou zeggen… Bitcoin handelt ook boven zijn Relative Strengt Index (RSI) downtrend lijn op de dagelijkse grafiek. Dat is nog een signaal voor opwaartse continuatie”, aldus Svenson.

De RSI is een momentum-indicator uit de technische analyse, die aangeeft of een asset overgekocht of oververkocht is. Als een asset overgekocht is (oververhit) dan hoeft dat overigens niet per definitie te betekenen dat we toe zijn aan een daling.

Volgens de analist spiegelt Bitcoin op dit moment bullish koersactie die we ook zagen voordat we in maart naar het niveau van 73.800 dollar stegen (de huidige all-time high van Bitcoin).

“Dit is niet anders dan de zone die we aan het begin van 2024 zagen, op het moment dat er sprake was van zijwaartse consolidatie, een neerwaartse weerstand op de RSI en we uitbraken om vervolgens naar nieuwe all-time highs te stijgen”, zo gaat Svenson verder.

Vierde fase van een parabolische curve

Svenson claimt dat Bitcoin momenteel in de vierde fase van een parabolische curve zit, die theoretisch gezien moet pieken op het niveau van 90.000 dollar.

In de technische analyse is een parabolische curve een patroon dat bestaat uit vier fasen of bases waarin de prijs in een specifiek bereik handelt, voordat deze uitbreekt en de opwaartse trend voortzet.

“Het volgende tekstboek-target ligt op 90.000 dollar. Dat is overigens niet de piek voor deze cyclus”, aldus Svenson. Hij gelooft dat Bitcoin uiteindelijk nog wel verder kan stijgen dan de 90.000 dollar die hij voor de korte termijn voorziet.

Wat denk jij? Kan Bitcoin op korte termijn echt naar het niveau van 90.000 dollar stijgen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken