Bitcoin, prijs
Bitcoin

Bitcoin spiegelt prijsactie die in 2017 een stijging van 1.200% veroorzaakte

Bitcoin spiegelt volgens de populaire analist TechDev prijsactie uit 2017 die destijds een stijging van 1.200% veroorzaakte. Uiteindelijk eindigde Bitcoin in die bullmarkt op een koers van ongeveer 20.000 dollar. Een “grappig” feit dat TechDev ontdekte is dat allebei de bearmarkten hun bodem vonden tijdens de crash van grote exchanges.

Daarna volgden herhaalde rally’s en consolidatiefasen. “Hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven”, aldus TechDev.

Bitcoin zit nu in een consolidatiefase

Net als in 2017 zit Bitcoin volgens TechDev in een consolidatiefase op dit moment. Destijds bewoog de koers rond het niveau van 1.500 dollar, voordat het aan zijn parabolische stijging naar 20.000 dollar begon.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin rond de 67.000 dollar. Wat dat betreft zouden er dus astronomische bedragen in het spel komen als Bitcoin er opnieuw in slaagt om een stijging van 1.200% te realiseren. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk, omdat daarvoor wel heel veel kapitaal nodig is.

Sinds het bereiken van de voorlopige all-time high van 73.800 dollar op 14 maart verloor Bitcoin een beetje zijn momentum. Om dat positieve momentum weer terug te pakken moet de digitale munt in ieder geval weer richting de 73.800 dollar stijgen.

Nu hebben de bulls al moeite om Bitcoin weer boven de 70.000 dollar te krijgen.

Verspil deze kans niet

Op basis van zijn grafiek claimt TechDev dat er alsnog sprake is van positief momentum voor Bitcoin. Hiervoor kijkt hij onder andere naar de Relative Strength Index (RSI), die het momentum van een financiële asset probeert te meten.

Historisch gezien bereikt Bitcoin zijn markt-toppen als de RSI de bovenkant van het lange-termijn kanaal bereikt. Daar is op dit moment nog geen sprake van.

“Je zit nog in de groen zone. Verspil dat niet.” zo schrijft de analist op Twitter. Wat dat betreft lijkt hij nog verdere koersstijgingen van Bitcoin te verwachten. Ook over altcoins is hij op dit moemnt bullish.

Voor altcoins is er momenteel sprake van “maximale compressie” binnen de Bollinger Bands en dat is volgens TechDev ook een signaal dat we weleens aan koersstijgingen kunnen beginnen voor de kleinere muntjes.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken