Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist: ‘Bitcoin staat aan de start van een parabolische koersstijging’

De populaire crypto analist Rekt Capital claimt dat Bitcoin aan het begin van een “parabolische fase” zit en daarmee verwacht hij dus stijgingen voor de digitale munt. Volgens Rekt Capital is Bitcoin nog één weeksluiting verwijderd van een parabolische koersexplosie.

Voor de daadwerkelijke stijging kan het volgens hem echter zijn dat we nog een paar weken moeten wachten.

Nog een paar weken geduld

“Bitcoin is afgewezen bij zijn range high van de huidige her-accumulatie range. Het is duidelijk dat BTC nog maar één weeksluiting boven de range high verwijderd is van het begin van de parabolische fase van de cyclus.

De geschiedenis suggereert dat deze historische uitbraak nog een paar weken van ons verwijderd is”, aldus Rekt Capital.

We moeten dus nog even geduldig zijn. De absolute piek van deze cyclus verwacht Rekt Capital overigens pas rond september/oktober volgend jaar. Wat dat betreft gaat de bullmarkt dus nog even duren.

Op basis van zijn grafiek lijkt Rekt Capital in ieder geval een Bitcoin koers van ruim $100.000 te verwachten.

Wanneer gaat Bitcoin zijn piek bereiken?

“In de 2015-2017 cyclus piekte Bitcoin 518 dagen na de halving. In de 2019-2021 cyclus piekte Bitcoin 546 dagen na de halving.

Als de geschiedenis zich herhaalt en de volgende bullmarkt piek tussen de 518-546 dagen na de halving komt, dan zou Bitcoin tijdens deze cyclus pieken in september/oktober 2025.

Op dit moment versnelt Bitcoin deze cyclus met ongeveer 180 dagen. Hoe langer Bitcoin consolideert na de halving, hoe beter dat is voor het her-synchroniseren van de huidige cyclus met de traditionele halving-cyclus”, aldus een optimistische Rekt Capital.

Door de afgelopen twee maanden in de range van $60.000 tot $70.000 te consolideren is Bitcoin er volgens de analist al in geslaagd om de cyclus met 80 dagen te vertragen.

Daardoor komen we al meer in de buurt van een traditionele cyclus, waarbij de piek dus rond september/oktober volgend jaar moet komen voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt