Bitcoin, Ethereum,, Ripple

Bitcoin stabiel & Wat verwachten we van Ethereum en Ripple?

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen redelijk gestabiliseerd in de aanloop van de lancering van het Bakkt platform. Ook de grote altcoins Ethereum en Ripple verhandelen vandaag zijdelings. Is dit een opmaat naar een enorme koersbeweging?


Kalmte voor de storm

De voorbereidingen voor de lancering van het Bakkt platform ligt op schema. Op 23 september gaat het platform live en er zijn grote verwachtingen. Toch zien we vandaag dat de volatiliteit van BTC blijft dalen. Dat toont aan dat investeerders afwachten en geen grote investeringen durven aan te gaan.

Wat opvallend is om te zien is dat de Bitcoin dominantie wat afneemt. Afgelopen week lag de BTC dominantie nog boven de 71%. Vandaag zien we dat dit onder de 70% is gezakt. Dit kan betekenen dat er langzamerhand meer kapitaal naar altcoins verschuift. Toch is het onwaarschijnlijk dat er de komende week al een enorme prijsstijging komt. Investeerders wachten de lancering van het Bakkt platform af en dat zal resulteren in een verhoogde volatiliteit. Wij verwachten dus rond de 23e een flinke koersbeweging.


Bitcoin (BTC) volatiliteit neemt af

Zoals we hierboven al aan hebben gegeven zijn we even in wat rustiger vaarwater beland. De Bitcoin prijs daalde in een week tijd van $11.000 dollar tot $10.300 en de prijs lijkt hier vooralsnog vast te zitten. De $11.000 dollar grens lijkt een sterke weerstand te zijn. Aan de andere kant zakt de koers ook niet onder de voortschrijdende gemiddelden. Dit betekent dat er een evenwicht is tussen kopers en verkopers.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $10.300 dollar. De grootste cryptomunt ter wereld boekt daarmee vandaag een winst van een kleine 0,5 procent.

 
BTC/USDT | 3/9 – 10/9

Als de $11.000 dollar weerstand wordt doorbroken zouden we door kunnen stijgen richting de $13,9k, waar de jaarlijkse high ligt. Aan de andere kant zou een koersdaling tot onder de $9.090 support een zeer negatief teken zijn. De koers zou dan verder kunnen dalen tot richting de $7.500 dollar.

 

Ook Ethereum (ETH) koers stabiliseert

Niet alleen BTC lijkt te wachten op het Bakkt platform. Ook grote altcoin koersen lijken te stabiliseren in aanloop van de lancering van de BTC futures. Op het moment van schrijven ligt de Ethereum prijs rond de $181,80 dollar. 24 uur geleden lag de ETH prijs rond de $180,70 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met een kleine 0,5% is gestegen.

 
ETH/USDT | 3/9 – 10/9

Bij het analyseren van de Ethereum grafiek valt ook op dat beide voortschrijdende gemiddelden afgevlakt zijn en dat de RSI naar het middelpunt is gestegen. Dit betekent dat we rangevorming (stabiel koersverloop) kunnen verwachten op korte termijn. Deze range zal tussen de $164 dollar en de $203 dollar liggen.

 

Ripple (XRP) analyse

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,261 dollar. 1 dag geleden lag de Ripple prijs op vrijwel het zelfde bedrag. In de onderstaande video legt analist Thijs uit hoe de XRP grafiek er voor staat.

 
Ripple analyse

Ook bij XRP geldt dus dat we nog niet echt een trend zien ontstaan. De munt is net zoals andere crypto’s aan het rangen op korte termijn. Op korte termijn is het dus verstandig af te wachten met het kopen van XRP tokens. Wel geeft analist Thijs aan dat het mogelijk een goed moment is om XRP voor de lange termijn te kopen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?