crypto koers stijgt
Avalanche, Bitcoin, Polygon

Bitcoin stabiliseert terwijl Avalanche, Polygon en GALA omhoog schieten

De afgelopen weken is de waarde van de Bitcoin (BTC) flink gestegen, maar de grootste cryptomunt lijkt nu te stabiliseren rond de 23 duizend dollar. Aan de andere kant hebben sommige altcoins , zoals Avalanche en Polygon, de afgelopen 24 uur enorm goed gepresteerd. Wat deze stijgingen betekenen voor de markt en wat het voor investeringen met zich meebrengt, zullen we nu in dit nieuwsbericht onderzoeken.

De Bitcoin koers stabiliseert

Afgelopen maand was een opmerkelijke maand voor de Bitcoin koers. De prijs schoot omhoog van 16.400 duizend dollar naar een meermaandelijks hoogtepunt van 23.800 dollar. De prijs van de grootste cryptomunt ter wereld is sinds de start van dit jaar met meer dan 40 procent gestegen. De stijging is echter gestopt en de koers is sindsdien veel minder volatiel. Momenteel ligt de koers rond de 23 duizend dollar met een marktkapitalisatie van $443 miljard. De dominantie van de Bitcoin is iets teruggezakt naar 42,1 procent, omdat een aantal grote altcoins de afgelopen 24 uur enorme winsten hebben geboekt.

BTC koers 28 jan
BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Avalanche, Polygon en GALA koersen schieten omhoog

Vandaag is het een goede dag voor crypto-investeerders die in altcoins zoals Avalanche, Dogecoin, Polygon en GALA beleggen. De koers van AVAX token is in de afgelopen 24 uur met meer dan 14 procent gestegen en heeft een lokale piek van meer dan 20 dollar bereikt.

Ook Dogecoin, Polygon en GALA boeken mooie winsten. DOGE en MATIC zijn met ongeveer 5-6% gestegen, terwijl GALA met bijna 20 procent is gestegen. Dit in tegenstelling tot andere populaire crypto’s zoals Binance Coin, Ethereum, Ripple en Cardano die vandaag veel rustiger zijn met kleine stijgingen van 0,4 tot 1 procent. Al met al is de marktkapitalisatie van alle crypto-activa vandaag met ongeveer $ 10 miljard gestegen en ligt momenteel boven de 1.050 biljoen dollar.

Altcoin nieuws

Premier van Montenegro investeerde in Terra
Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen