Bitcoin Nieuws

Bitcoin stapt voor het eerst in negen maanden uit ‘de angstzone’

De Bitcoin Fear and Greed Index bereikt voor het eerst sinds negen maanden weer een score die de index niet beoordeelt als in de angstzone. Met de huidige score van 52 zaten we gisteren voor het eerst in ruim drie kwartalen weer op neutraal terrein. Daarmee is een nieuwe bullmarkt nog niet begonnen, maar gaat het in ieder geval de goede kant op.

Hoogste niveau sinds 5 april

Bitcoin stoomde de afgelopen zeven dagen met 24 procent omhoog en dat heeft natuurlijk zijn impact op de Fear and Greed Index. Deze index meet het sentiment in de markt. In de loop van juni 2022 bereikte de index nog een meerjarig dieptepunt van 9 punten. Sindsdien schoof het continu heen en weer tussen de 20 en 30, wat de index bestempelt als extreme angst.

De index gebruikt verschillende bronnen om een score te produceren. Onder andere de volatiliteit, het momentum van de markt, het volume, social media, Google Trends data en andere zaken. Alles bij elkaar vormt de index daarna een nummer van 0 tot 100 om het sentiment in de markt te bepalen. Opvallend is dat we vaak zien dat Bitcoin toppen en bodems bereikt op de extremen van de index. Als de index richting de 100 gaat is de kans groot dat we op de top zitten en andersom.

Indrukwekkende reeks

Ondertussen is Bitcoin bezig aan zijn langste positieve reeks in de geschiedenis. Tot nu toe is het namelijk bezig aan een groene run van 12 achtereenvolgende dagen. Sinds het begin van het jaar is Bitcoin met 28 procent gestegen, waarmee alle verliezen van het schandaal rondom FTX alweer opgeruimd zijn. Veel technische indicatoren geven aan dat de run van Bitcoin langzaam aan zijn einde moet komen. Bijvoorbeeld de RSI (relative strength index) die zijn hoogste niveau in vier jaar aantikte op de dagelijkse tijdsframes.

Een hoge RSI kan betekenen dat een asset overgekocht is en dat er mogelijk een correctie aankomt. Die correctie moet ongetwijfeld een keer komen, want een asset kan niet alleen maar in een rechte lijn omhoog. Raak dus niet in paniek als je op dit moment nog aan de zijlijn staat en het idee hebt dat je de boot mist. Dat zijn vaak juist de momenten waarop je verkeerde beslissingen maakt. Laat je nooit gek maken door je emoties.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten