bitcoin etf
Bitcoin

Bitcoin stijgt 10% na foutief bericht over goedkeuring BlackRock ETF

Na een foutieve aankondiging over de goedkeuring van de langverwachte exchange-traded fund (ETF) van BlackRock, zag Bitcoin (BTC) een tijdelijke stijging in prijs. De koers bereikte even een hoogtepunt van $29,500 alvorens weer te dalen.

De foutieve informatie werd verspreid door de crypto nieuwssite Cointelegraph via een bericht op X, de voormalige Twitter. Ze meldden dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de ETF van BlackRock had goedgekeurd. Deze onjuiste informatie leidde tot een korte stijging van ongeveer 10% in de BTC prijs. Echter, toen duidelijk werd dat het bericht ongegrond was, daalde de prijs weer. Desondanks staat Bitcoin momenteel nog steeds hoger genoteerd, rond de $28.000, dan vóór de onjuiste aankondiging.

Post van Cointelegraph
Post van Cointelegraph – X

De beweging in de Bitcoin-koers leidde onmiddellijk tot een stijging van andere cryptocurrencies. Zo zag het smart contract platform Ethereum (ETH) een groei van bijna 5%, terwijl Solana (SOL) een stijging van ongeveer 4% noteerde.

Al enige tijd doen speculaties de ronde over de mogelijke impact van een Amerikaanse Bitcoin Spot ETF op de cryptomarkt. De snelle respons van de markt op deze recente geruchten bevestigt deze speculaties. Het toont tevens aan welke significante invloed een daadwerkelijke goedkeuring van zo’n ETF in de toekomst zou kunnen hebben.

SEC blijft voorzichtig

Tot dusver heeft de SEC een kritische houding aangenomen ten aanzien van een ETF, waarbij beslissingen zijn uitgesteld vanwege zorgen over zaken als marktmanipulatie. Als een ETF wordt goedgekeurd, zou dit grote investeerders een vereenvoudigde toegang tot Bitcoin verschaffen.

Een dergelijke goedkeuring zou waarschijnlijk resulteren in een aanzienlijke kapitaalinstroom in de cryptomarkt, wat de marktkapitalisatie en de prijs van Bitcoin, en potentieel ook andere cryptocurrencies, ten goede zou kunnen komen. Het is vermeldenswaard dat Grayscale’s eerdere aanvraag werd afgewezen, maar in augustus kwam naar buiten dat de SEC overwoog deze beslissing te herzien.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers