Amerika, wall street
Bitcoin

Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ

Traditionele beleggers hebben nog altijd moeite om Bitcoin te begrijpen. Hoewel aandelen het op dit moment fantastisch doen, presteerde de Bitcoin koers nog altijd vele malen beter.

Bitcoin versus AEX, goud, Nasdaq, S&P 500 en STOXX50. Bron: Tradingview

Waar Bitcoin in 2024 een rendement van ruim 60% behaalde, moesten de Nasdaq (12,15%) en de S&P 500 (11,24%) het met tenminste 5x minder doen. Zijn deze continue koersexplosies van Bitcoin geen goede reden voor investeerders om tenminste 1-2% van hun portfolio naar Bitcoin te converteren?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

De investeringscase voor Bitcoin

Wat veel traditionele beleggers niet begrijpen is hoe bijzonder het is om een asset te hebben met een absolute schaarste. Bitcoin kent een maximum van 21 miljoen eenheden en daarna is het klaar.

Nog nooit eerder zag de wereld een asset met een absolute schaarste, die je ook nog eens binnen 10 minuten naar van Amsterdam naar Japan of New York kan sturen. Bitcoin kan zich met de snelheid van het internet over de wereld verplaatsen en is om die reden significant beter dan goud.

Bitcoin versus goud. Bron: BiTBO

Wat dat weer bijzonder maakt, is dat goud op dit moment nog een market cap heeft die tenminste 10x groter is dan die van Bitcoin. Als Bitcoin en goud op gelijke hoogte komen, dan zou dat een Bitcoin koers van $785.825 opleveren.

Dat zijn getallen die nu misschien nog ongelooflijk klinken, maar in theorie is Bitcoin op alle fronten een verbeterde versie van goud.

  • Je kunt het binnen 10 minuten naar de andere kant van de wereld sturen en dat is onmogelijk met goud.
  • Je kunt het goedkoop opslaan, terwijl je voor goud een fysieke locatie nodig hebt.
  • Je kunt het goedkoop versturen, terwijl voor goud duur transport nodig is.
  • Je kunt het goedkoop en snel verifiëren, terwijl dat voor goud heel lastig is.

Met andere woorden: Bitcoin heeft in ieder geval de potentie om goud te vervangen/evenaren als Store of Value. Dat alleen al geeft Bitcoin een gigantische koerspotentie, die steeds meer investeerders overtuigt om in de digitale munt te gaan sparen.

Beursgenoteerde bedrijven kiezen voor Bitcoin

Daarnaast zien we op dit moment steeds meer beursgenoteerde bedrijven kiezen voor Bitcoin als hun primaire spaarmiddel.

Die trend begon in augustus 2020 met het MicroStrategy van Michael Saylor, dat sindsdien meer dan 210.000 Bitcoin (1% van de supply) wist te verzamelen. Inmiddels zijn daar ook Tesla, Block en enkele andere grote partijen aan toegevoegd.

Sinds kort spaart ook het Japanse Metaplanet in Bitcoin. Gisteren kochten zij nog voor ¥250 miljoen aan Bitcoin op uit de markt.

Gisteren voegde ook het Amerikaanse Semler zich toe aan dit rijtje. Zij kochten voor $40 miljoen aan Bitcoin en begonnen zo hun avontuur in de wereld van digitaal geld.

Het bijzondere aan Semler is dat het gaat om een bedrijf dat niet direct iets te maken heeft met Bitcoin. Semler zit namelijk in de medische wereld.

Stap voor stap zien we steeds meer individuen, bedrijven en ook landen kiezen voor een Bitcoin-standaard. De revolutie lijkt op die manier in een stroomversnelling te komen. Spaar jij al in Bitcoin?

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.000 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken