Amerika, wall street
Bitcoin

Bitcoin stijgt in aanloop naar belangrijkste dag van juli 2024

De Bitcoin koers is vandaag weer goed begonnen en staat met 58.671 dollar op een stijging van 1,76% over de afgelopen 24 uur. Daarmee doet Bitcoin het goed in aanloop naar misschien wel de belangrijkste dag van de maand juli. Morgen is het namelijk tijd voor een nieuwe inflatieprint in de Verenigde Staten.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de financiële wereld en leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Morgen wordt cruciaal voor Bitcoin

Het jaar 2024 begon fantastisch voor de digitale munt, totdat de inflatie in de Verenigde Staten begon te stijgen. Daardoor werden mensen bang voor een tweede inflatiegolf, waardoor de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) werden uitgesteld.

Waar de markt aan het begin van het jaar nog geloofde in 6 renteverlagingen, zakte die verwachting compleet in naar 0-1 stuks. Inmiddels begint de inflatie weer te dalen en keert het optimisme langzaam terug, waardoor Bitcoin mogelijk ook weer de puf krijgt om aan het tweede deel van de bullrun te beginnen.

Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, zei gisteren in ieder geval dat de Amerikaanse economie niet langer oververhit is. Dat is een goed signaal, want dat betekent dat ze ook bij de Federal Reserve zien dat hun renteverhogingen effect sorteren.

Afgelopen maand viel de inflatie ook al lager uit dan verwacht, maar dat was voor Powell nog te weinig om het over renteverlagingen te hebben. Powell en de Federal Reserve willen bevestiging en die kunnen ze morgen krijgen met de nieuwe consumentenprijsindex in Amerika.

Economie verzwakt, werkloosheid stijgt

De onderstaande grafiek vat het jaar voor Bitcoin goed samen. Wat we hier zien is de Citi Surprise Index; die bij een positieve score aangeeft dat de economische data sterker is dan verwacht en andersom.

Aan het begin van 2024 kwam de economische data plotseling sterker binnen dan verwacht, met als resultaat de hogere inflatieprints. Nu zien we de index echter aan een duikvlucht beginnen, wat wijst op het afkoelen van de Amerikaanse economie en de inflatie.

Afgelopen vrijdag kwam de werkloosheid hoger binnen dan verwacht op 4,1% en werd de banengroei voor zowel april als mei stevig naar beneden bijgesteld. Dat zijn wederom signalen die erop wijzen dat de inflatie begint te dalen en dat is positief voor Bitcoin.

Met de grote kanttekening dat de economie nu niet aan een gigantische duikvlucht moet beginnen, want een recessie zou Bitcoin niet helpen. Ook daar zei Jerome Powell gisteren het een en ander over.

Powell en de Federal Reserve realiseren zich dat ze niet te laat moeten beginnen met het verlagen van de rente. Alles bij elkaar komt er dus een hele spannende periode aan voor de financiële markt.

Gratis Financiële Nieuwsbrief Ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Ruim 2.500 mensen gingen je voor!

Elke maandag en donderdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers