Bitcoin, Ethereum,, Ripple, Trending

Bitcoin Stijgt weer na korte correctie, ook ETH en Ripple stijgen

na een korte correctie waarin de Bitcoin koers daalde tot onder de $7000 dollar, zien we vandaag dat de belangrijkste crypto prijzen weer stijgen.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin (BTC) toont sterkte

Na een flinke koersval die 2 dagen geleden plaatsvond. zien we de BTC koers vandaag weer flink stijgen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $7910 dollar. 24 uur geleden lag de BTC prijs nog slechts rond de $7350 dollar. Dat betekent dat de prijs vandaag met zo’n 7,8 procent is gestegen.

 

Na de correctie ontstond er wat paniek in de crypto wereld. Men vroeg zich af of de enorme groei van BTC wel gezond was en sommige analisten dachten zelfs aan een terugval naar $5000 dollar. Dat de prijs vandaag weer flink stijgt is volgens ons een zeer bullish signaal. We hebben gezien dat Bitcoin een ondersteuningspunt heeft gevonden rond de $7000 dollar en vanuit hier kan de munt zomaar richting de $8500 bouncen.

Rond de $8500 dollar ligt een nieuwe weerstand. Als Bitcoin dit punt weet te doorbreken lijkt de weg richting de $10.000 dollar vrij te zijn. Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als BTC onder de $7000 dollar zakt. Dat zou betekenen dat de munt terug kan vallen tot $6000 dollar.

 

Ethereum koers stijgt +7,3%

Ethereum neemt het goede voorbeeld van Bitcoin over. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $253 dollar. 24 uur geleden lag de Ethereum koers nog rond de $236 dollar. Dat betekent dat de prijs vandaag met 7,3 procent is gestegen.

 

Ook over Ethereum kunnen we zeggen dat de grafiek er bullish uit ziet. In de prijsanalyse van 5 dagen gelden schreven we dat een koersstijging tot $255 dollar mogelijk was. De afgelopen dagen hebben we gezien dat de prijs zelfs tot boven dit niveau is gestegen (hoogtepunt $273 dollar). Als ETH dit niveau doorbreekt komt de munt een nieuwe weerstand tegen rond de $300 dollar.

 

Ripple (XRP) koers stijgt met 6,7 procent

Tot slot geven we een korte update over de XRP koers. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,399 dollar. 1 dag geleden lag de Ripple koers nog rond de $0,374 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met 6,7 procent is gestegen.

 

Het is belangrijk dat XRP door de $0,42 dollar weerstand breekt. Als dit lukt kan de munt doorstijgen tot $0,47 dollar en later tot $0,565 dollar. Aan de andere kant zou het een zeer slecht teken zijn als de koers tot onder de $0,33 dollar zakt.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de crypto wereld? Join dan ons Telegram kanaal:@newsbit_crypto

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?