Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Bitcoin SV bereikt nieuw record voor transacties per seconde

Het Scaling Test Network (STN) van Bitcoin SV heeft een nieuw record verbroken. Het afgelopen record stond op het verwerken ongeveer 6.500 transacties per seconde, nu ligt dat op ruim 9230.


Groot verschil in transacties per seconde per netwerk

Hiermee breidt Bitcoin SV het aantal transacties verder uit ten aanzien van Bitcoin (BTC). Het BTC-netwerk beperkt de blokgrootte namelijk tot maximaal 4 MB, wat ertoe leidt dat er slechts maximaal 7 transacties per seconde kunnen worden verwerkt. Hiermee is het verschil tussen de netwerken groot wanneer het aankomt op dit aantal transacties per seconde. Door de verschillende strategieën van cryptocurrencies heeft ieder netwerk een eigen maximaal aantal transacties dat zij kunnen verwerken. Het breken van het record werd gedeeld via het sociale netwerk Twitter.

Het breken van het record komt op een opmerkelijk moment, net nadat Dr. Craig Wright juridische stappen neemt tegen de ontwikkelaars van BTC. Zo claimt hij het auteursrecht van de Bitcoin Whitepaper, en zou hij websites die deze Whitepaper hosten benaderen om de stukken offline te halen. Dit lijkt echter geen negatieve effecten te hebben op het aantal uitgevoerde transacties.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Geen enorm verschil met testnetwerk en hoofdnetwerk

Er zit bij BSV een minder groot verschil tussen het testnetwerk en het hoofdnetwerk. De BSV-ontwikkelaars doen er veel aan om deze zo dicht mogelijk bij elkaar te houden. Op het test netwerk kunnen ze de vraag naar de token echter zelf stimuleren, waardoor ze kunnen testen hoeveel transacties het netwerk daadwerkelijk kan uitvoeren. De vraag naar BSV is op dit moment namelijk niet zo hoog als het record.

Naar verluidt maakt het netwerk na upgrade versie 1.0.7 nu gebruik van een nieuwe RPC-methode voor het afhandelen van bulktransacties. Dit is een functie die voornamelijk door crypto-miners gebruikt wordt met hun klanten met directe overeenkomsten. Ook transacties die het netwerk binnenkomen via de Merchant API maakt gebruik van deze nieuwe methode, waardoor de transacties geoptimaliseerd kunnen worden. Hierdoor wordt het mogelijk om met dezelfde netwerkcapaciteiten meer transacties uit te voeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten