Bitcoin SV prijzen stijgen nadat Craig Wright toegang claimt tot een Bitcoin fortuin

Craig Wright, de persoon die al dan niet Satoshi Nakamoto is, vertelt vandaag aan de rechtbank dat hij de sleutels heeft ontvangen voor toegang tot een fortuin. Dit cryptofortuin heeft een waarde van $8,9 miljard.

 

Craig Wright en David Kleiman

Wright was een zakenpartner van een David Kleiman. Samen, ver terug in de tijd, hebben zij heel veel Bitcoin gemined. Het duo eindigde met 1,1 miljoen Bitcoins in hun bezit. Deze voorraad staat bekend als de ‘Tulip Trust’ in verwijzing naar de tulpenbubbel die Nederland in de 17e eeuw veroverde.

Kleiman stierf in 2013 en de wet was duidelijk. De helft van het geld van het bedrijf zou naar het landgoed van Kleiman gaan. Echter, dit is nooit gebeurd met het gevolg dat de overlevende broer van Kleiman nu Craig Wright aanklaagt.


Een ingewikkelde en omstreden rechtszaak

Een onderzoek uit 2015 wees erop dat Wright en Kleiman mogelijk de bedenkers waren van Bitcoin. Ook vonden verslaggevers een concept van een contract over het bestaan van de trust. In dit concept wordt al het kapitaal toegeschreven aan Wright. Dit zette David Kleiman’s broer ertoe aan om de rechtszaak in februari 2018 te starten.

Het was een lang en langdurig proces voor het juridische systeem om te identificeren waar Wright zijn crypto activa opslag had. Bovendien werd Wright vorig jaar veroordeeld wegens minachting voor het niet leveren van een lijst met BTC bedrijven die hij vóór 31 december 2013 had verworven. Wright ontving vervolgens een gerechtelijk bevel op 10 januari 2020 waarin hij werd opgeroepen om de waarheid over de Tulip Trust eindelijk te vertellen.

Wright kreeg toestemming van de rechter om voor 3 februari 2020 de waarheid over de Tulip Trust te onthullen.


Het lijkt erop dat de sleutels gearriveerd zijn

Wright heeft de papieren ingediend waaruit blijkt dat hij voldoet aan het gerechtelijk bevel:

Dr. Wright meldt het Hof dat een derde partij de nodige informatie en sleutels heeft gekregen om het gecodeerde bestand te ontgrendelen. Daarnaast heeft Dr. Wright vandaag een lijst van zijn Bitcoin bedrijven opgesteld, zoals was bevolen door de rechter-commissaris.

Dit zou een flinke donderslag kunnen opleveren. Het zou zelfs zo ver kunnen gaan dat we Wright misschien wel gaan zien als de echte ‘Satoshi Nakamoto‘. Dit zou hem en Bitcoin SV helpen om meer fans te winnen. Ook betekent het dat Wright toegang heeft tot miljarden dollars aan Bitcoin.


Bitcoin SV meer en meer in het nieuws

Bitcoin Satoshi Vision (BSV) is een door Wright geleide fork van Bitcoin Cash die beweert zich steeds nauwer aan te sluiten bij de ware ideeën van Satoshi. De waarde van Bitcoin SV steeg gisteren en vandaag enorm. De Bitcoin SV koers lag twee dagen geleden nog ‘slechts’ rond de $170 dollar. Nu, slechts 48 uur later, kost 1 BSV token maar liefst $370 dollar.

Door deze enorme prijsstijging is Bitcoin SV op dit moment de op 3 na grootste cryptocurreny ter wereld.

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal