bitcoin etf
Bitcoin

Bitcoin naar $70.000 of $210.000? Experts niet eens over toekomstige top

Er is volgens de doorgewinterde analist Peter Brandt een kans dat Bitcoin zijn piek van deze bullmarkt al heeft bereikt met de koers van 73.800 dollar op 14 maart. Volgens de theorie van Brandt is er een kans dat Bitcoin in iedere nieuwe cyclus maar ~20 procent van de procentuele winst van de vorige cyclus weet te boeken.

Bitcoin heeft zijn top al bereikt?

Als we naar de data van Brandt kijken in de onderstaande tabel, dan ziet het argument er redelijk solide uit. Eigenlijk laat iedere bullrun een vergelijkbaar patroon zien, waarbij de rendementen van de nieuwe cyclus op ongeveer 20 procent van die van de vorige liggen.

Op basis van deze theorie zou Bitcoin vanaf zijn dieptepunt van 15.500 dollar “maar” 4,5x over de kop gaan. Daarmee kom je uit op een top van de cyclus van ongeveer 70.000 dollar.

Die hebben we op 14 maart al gehad met de koers van 73.800 dollar, waardoor er volgens Peter Brandt een kleine kans is dat Bitcoin zijn top al bereikt heeft.

Overigens acht hij de kans hierop niet heel groot. Peter Brandt zelf schat de kans op ongeveer 25 procent dat deze theorie klopt en Bitcoin vanaf hier inderdaad niet meer gaat stijgen.

Komt de bullmarkt nog terug?

Gelukkig zijn er ook analisten te vinden die juist enorm bullish zijn over Bitcoin op dit moment. Wat dacht je bijvoorbeeld van Giovanni Santostasi van Quantonomy.

Volgens Santostasi gaat de Bitcoin koers rond december 2025 een piek van ongeveer 210.000 dollar bereiken. De bodem voor de volgende bearmarkt schat hij op ongeveer 83.000 dollar, op basis van historische gegevens.

Als Santostasi gelijk krijgt heeft Bitcoin dus nog wel even te gaan. Veel zal afhangen van de komende maanden, waarin de bulls moeten laten zien dat de bullmarkt van Bitcoin inderdaad nog een vervolg krijgt.

Wat dat betreft zou het helpen als de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs weer een opleving krijgen. De instromen in die beleggingsproducten vielen namelijk behoorlijk tegen de afgelopen weken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Inflatiecijfers VS veroorzaken scherpe daling Bitcoin koers
Kan Bitcoin 1 miljoen dollar waard worden? Deze crypto analist denkt van wel
Rekt Capital: Bitcoin koers is klaar voor prijsstijging naar $350.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete