crash
Bitcoin

Bitcoin koers valt naar $63.000 en faalt te herstellen

Bitcoin verraste de markt door de nieuwe week met rode cijfers te beginnen, terwijl ook nieuwe hints van de Amerikaanse centrale bank over toekomstige renteverlagingen onvoldoende waren om de neerwaartse trend om te keren.

Stevige koersval voor Bitcoin

Op 30 september viel Bitcoin van een hoogtepunt van 65.634 dollar met 4% naar een dieptepunt van 63.049 dollar. Momenteel handelen we iets hoger met de koers van 63.694 dollar, maar dat is nog niet voldoende om te denken dat de bulls weer in controle zijn.

Ondanks de daling van gisteren werd het kwartaal nog wel met positieve cijfers afgesloten.

Opvallend is verder dat de kans op een nieuwe renteverlaging van 0,50% van de Amerikaanse centrale bank is gedaald naar 38,2%. Gisteren lag die kans nog op 53,3% volgens de futuresmarkt.

Dat kan het gevolg zijn van de uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, van gisteren. Hij gaf gisteren in zijn toespraak bij de National Association for Business Economics in Nashville aan dat de volgende renteverlagingen niet zo agressief worden als de recente van 0,50%.

Als de economie zich gedraagt zoals we verwachten, dan voorziet hij nog twee renteverlagingen van 0,25% in 2024. “Dit is geen committee die voelt alsof ze haast hebben om de rentes te verlagen”, aldus Powell.

De risico’s zijn tweeledig

“Naar de toekomst kijkende, als de economie zich over de gehele linie blijft ontwikkelen zoals we verwachten, dan zal het beleid met de tijd naar de neutrale rente bewegen. Maar we zitten niet op een vastgepinde route. De risico’s zijn tweeledig en we zullen onze beslissingen vergadering voor vergadering maken”, zo vertelde Powell gisteren.

Met de tweeledige risico’s doelt hij op de inflatie, maar ook op het verzwakken van de arbeidsmarkt. Voorheen lag de focus van de Amerikaanse centrale bank volledig op het inperken van de inflatie, terwijl de focus nu is verdeeld over de inflatie en het overeind houden van de economie.

Als gevolg van de uitspraken van Powell is de kans op een renteverlaging van 0,50% in november dus behoorlijk gedaald van ruim 50% naar de huidige kans van iets meer dan 30%.

Maar dit kan ook nog enorm veranderen door de economische data die we in aanloop naar november krijgen. Deze week staat er bijvoorbeeld een hoop belangrijke arbeidsmarktdata op het programma.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s trekken $61,3 miljoen aan ondanks koersdaling naar $64.000
Hedgefonds: Amerikaanse verkiezingen gaan Bitcoin bullrun niet afremmen
Crypto analist verwacht gezonde correctie: ‘Daarna weg vrij voor Bitcoin koers van $70.000’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales