bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin verliest kracht: wat kunnen we verwachten?

Bitcoin verliest kracht en de weekendrally naar 65.000 dollar is redelijk verdampt, ondanks de bevestiging dat de Federal Reserve binnenkort zal beginnen met het verlagen van de rentes. Aan het begin van augustus crashte Bitcoin nog naar de koers van 48.000 dollar. Wat dat betreft was er sprake van een heel mooi herstel.

Komt daar nu een einde aan?

Wat gaat Bitcoin doen?

De grote vraag is natuurlijk wat de volgende stap gaat zijn voor Bitcoin. Gaan we meer van hetzelfde zien in de welbekende range van 60.000 tot 70.000 dollar voor Bitcoin, krijgen we consolidaties en dalingen of gaan we naar een nieuwe all-time high stijgen?

Een eerste indicatie kunnen we krijgen van de Amerikaanse dollar. De relatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar (DXY) blijft een interessante. Voor veel handelaren is de DXY in ieder geval een belangrijke indicator voor de koersrichting van Bitcoin en andere risico-assets.

Afgelopen week viel de DXY naar het laagste punt van het jaar en kwam de dollar onder de 101 punten terecht, zoals op de onderstaande grafiek zichtbaar is.

Bitcoin wist op hetzelfde moment uit de range van 53.000 dollar te klimmen. Real Vision analist Jamie Coutts benoemde recent ook nog de dynamiek tussen de twee valuta. “Behalve als er iets fundamenteel veranderd is, zijn we in wat Raoul Pal de bananenzone noemt of wat ik zou omschrijven als het vleermuizenpoep seizoen.”

Daarmee wil hij aangeven dat de Amerikaanse dollar eigenlijk zegt dat het tijd is voor de Bitcoin koers om te exploderen. Helaas zien we dat vandaag nog niet helemaal terug in de koersactie van de digitale munt.

Powell geeft ons wat we willen

Op 23 augustus was het even feest voor Bitcoin, want op die datum gaf de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank eindelijk wat “we” nodig hadden. Namelijk de toezegging dat de rentes binnenkort zouden gaan dalen, dat het moment om de rentes te verlagen was aangebroken.

Veel handelaren wachten op dat moment, omdat zij geloven dat onder meer het verlagen van de rentes en de terugkeer naar quantitative easing (het opkopen van financiële assets door de Amerikaanse centrale bank) een belangrijke rol zullen spelen in toekomstige koersstijgingen voor Bitcoin.

Kort na de uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, schoot de Bitcoin koers met 6% omhoog.

Daarbij vielen de rentes op Amerikaanse staatsobligaties naar hun laagste niveaus sinds maart 2023. Wat dat betreft hadden we te maken met een zwak moment voor de Amerikaanse dollar en een sterk moment voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Europese Centrale Bank verlaagt rente: Hoe reageert de Bitcoin koers?
Nieuwe All-Time High voor Bitcoin in zicht als dit gebeurt
Bitcoin ETF’s halen $39 miljoen op, terwijl koers blijft hangen op $58.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag