BitcoinBank
Bitcoin

Bitcoin verliest momentum als betaalmethode, zegt Bank of England-gouverneur

In een recente verklaring aan de financiële commissie van het Britse parlement, heeft Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England (BOE), aangegeven dat Bitcoin moeite heeft om als betaalmethode van de grond te komen. Tijdens een discussie over het laatste Financial Stability Report van de BOE, uitte Bailey zijn zorgen over de inefficiëntie van Bitcoin als betaalmiddel.

Niet-gesteunde crypto’s bezitten geen intrinsieke waarde

Bailey, samen met vice-gouverneur Sarah Breeden, benadrukte dat niet-gesteunde cryptocurrencies zoals Bitcoin geen intrinsieke waarde bezitten. “Mijn eigen gevoel is dat het niet van de grond komt als wat ik een financiële kerndienst zou kunnen noemen,” zei Bailey. Hij verwees naar het gebruik van Bitcoin als betaalmiddel en noemde dit proces “behoorlijk inefficiënt”.

Breeden voegde toe dat het gebrek aan een regelgevingskader een belangrijke hindernis vormt voor de integratie van cryptocurrency in de traditionele financiële wereld. Zij merkte echter op dat de situatie aan het veranderen was.

Bailey sprak ook over stablecoins, waarbij hij opmerkte dat deze uitdagingen vormen voor toezichthouders en vaak niet stabiel genoeg zijn. Hij omschreef ze als ‘ondoorzichtig’.

‘Britcoin’

Een ander onderwerp van discussie was de digitale valuta van de centrale bank (CBDC), ook wel ‘Britcoin’ genoemd tijdens de bijeenkomst. Breeden benadrukte dat er nog steeds debat is over kwesties als privacy en programmeerbaarheid van deze digitale valuta.

Het BOE-rapport van december, dat centraal stond in de discussie, besteedde slechts weinig aandacht aan digitale valuta. In het rapport werd vermeld dat autoriteiten beleidsopties voor stablecoins en CBDC’s overwegen, met de focus op het beperken van risico’s voor de financiële stabiliteit.

Verder werd er in het rapport ook verwezen naar eerdere bevindingen en aanbevelingen. “De FSB zal tegen eind 2025 een evaluatie uitvoeren van de implementatie van haar aanbevelingen,” stond er in het rapport.

Tot slot werd opgemerkt dat toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk gedurende 2023 hard hebben gewerkt aan het formuleren van regels voor stablecoins. Er wordt verwacht dat de regelgeving voor stablecoins in het Verenigd Koninkrijk in 2025 van kracht zal worden.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?