Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’

Als we de populaire analist Dave the Wave mogen geloven, dan is Bitcoin momenteel bezig om een “gigantische bullish setup” te vormen. De pseudonieme analist denkt dat Bitcoin klaar is voor een enorme uitbraak, die de koers van de munt met 50% kan optillen.

“De BTC megafoon.”

Een bullish megafoon-patroon?

Op basis van de grafiek van Dave the Wave lijkt het alsof Bitcoin bezig is om een bullish megafoon-patroon te vormen. Daarvan is sprake als er twee higher highs en twee lower lows op de grafiek komen.

Uiteindelijk lijkt Dave the Wave op een Bitcoin koers van 109.500 dollar aan te sturen na dit patroon.

Daarnaast lijken de dieptepunten van de Bitcoin koers momenteel in een range te handelen, waarin de Fibonacci retracement niveaus van 0,382 voor een opwaartse trendlijn zorgen.

In de bovenstaande grafiek van de analist is duidelijk te zien hoe Bitcoin op basis van deze trendlijn aan een imposante klim begonnen is, die eigenlijk in oktober 2023 al begon en sindsdien nog steeds intact is.

Ook bullish over altcoins

Dave the Wave is ook bullish over altcoins, zo blijkt uit zijn TOTAL2 grafiek. Die gebruiken analisten om de markt te volgen zonder de prestaties van Bitcoin en stablecoins mee te nemen.

Oorspronkelijk voorspelde Dave the Wave dat TOTAL2 een uitbraak zou pakken in juni, maar die tijdlijn is naar voren geschoven dankzij de geruchten over een snelle goedkeuring van de Spot Ethereum ETFs.

TOTAL2 handelt momenteel op 1,145 biljoen dollar. Daarmee is deze koers boven de diagonale weerstand van Dave the Wave uitgebroken.

Is dit dan het begin van het veelbesproken altseason? Veel investeerders hoopten daarop gedurende de eerste maanden van 2024, maar de stijgingen van altcoins bleven op een paar uitzonderingen na uit.

Nu krijgen de altcoins plotseling weer energie door het bullish sentiment over de Ethereum ETFs, die mogelijk deze week al hun goedkeuring krijgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Liquidatiegolf gaat Bitcoin naar nieuwe all-time high brengen?
Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen