Bitcoin stijgt
Bitcoin

‘Bitcoin warmt slechts op, we krijgen meer stijgingen’

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto zegt dat Bitcoin “slechts opwarmt” nadat de koers voor het eerst in 2023 boven de 35.000 dollar is uitgekomen. Volgens de handelaar is de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin op bullish terrein gekomen op de weekgrafiek, wat aangeeft dat het momentum positief is voor Bitcoin.

“Denk je dat de afgelopen dagen gestoord waren? Dat is niets vergeleken bij wat we de komende weken zullen zien. De grootste koersbewegingen komen op het moment dat de RSI op de hogere tijdsframes oververhit is”, aldus Credible Crypto.

Positieve kaars van 10.000 dollar?

Het is op dit moment volgens Credible Crypto heel goed mogelijk dat we voor Bitcoin een stijging van 10.000 dollar binnen 24 uur zullen meemaken. “Ik denk dat we eindelijk onze eerste (van velen) kaars van 10.000 dollar zullen zien op de maandgrafiek in oktober”, aldus Credible Crypto.

Volgens de analist is er op dit moment geen grote weerstand meer die Bitcoin kan tegenhouden om naar de koers van 40.000 dollar door te schieten.

We handelen inmiddels ver boven de psychologische steun van 30.000 dollar. “Nee, er is een weerstand boven ons die zo significant is als degene waar ze zojuist doorheen zijn gebroken”, aldus Credible Crypto.

“Het pad omhoog zal vanaf hier sneller en agressiever zijn”, zo voegt hij toe.

Op naar de 40.000 dollar?

Het is volgens Credible Crypto nog wel mogelijk dat we een pauze krijgen voor de Bitcoin koers, maar in principe stelt hij dat het pad naar de 40.000 dollar openligt. “Maak het niet te moeilijk. Het is plat gezegd allemaal open-lucht vanaf hier naar 40.000 dollar. Misschien krijgen we een pauze, maar die zal naar mijn idee niet lang duren”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers binnen op 34.036 dollar. Daarmee staat voor de afgelopen 24 uur een stijging van 0,57 procent op de borden.

De Ethereum koers doet het momenteel even wat minder met een daling van 1,50 procent over de afgelopen 24 uur. Is dit dan weer het moment dat Bitcoin gaat uitlopen op de concurrenten?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen