Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin whale brengt na 10 jaar $61 miljoen aan BTC in beweging

Twee wallets kochten ruim 10 jaar geleden een totaal van 1.000 Bitcoin, op het moment dat de digitale munt nog voor 134 dollar per stuk over de toonbank ging. Op dit moment zijn die Bitcoin ruim 60 miljoen dollar waard. Daar lijkt de whale in kwestie nu van te willen profiteren, want na 10 jaar zijn de Bitcoin voor het eerst in beweging gebracht.

Het is niet duidelijk naar wat voor soort wallet de Bitcoin zijn gestuurd.

Zijn de Bitcoin verkocht?

Het mooie aan Bitcoin is dat het heel lastig is om precies te ontdekken wat iemand aan het doen is. Als een whale zijn Bitcoin richting een beurswallet stuurt, dan is de kans groot dat ze in de verkoop gaan.

Nu gaat het echter om twee onbekende wallets, waardoor het gissen blijft. Het kan zijn dat het gaat om een simpele reorganisatie van de whale, waarbij hij zijn Bitcoin even tijdelijk naar andere wallets verplaatst.

Maar het kan ook nog gaan om een onderhandse verkoop van de Bitcoin. Bijvoorbeeld aan een rijkaard die zijn of haar aankopen liever niet via een regulier beursplatform doet als het om Bitcoin gaat.

In ieder geval staat Bitcoin op dit moment 456x hoger dan op het moment dat de whale ze voor het eerst aankocht. Uiteindelijk betaalde hij of zij er 10 jaar geleden dus alsnog meer dan 100.000 dollar voor.

Dat moest je in die tijd ook maar durven, want destijds stond Bitcoin er heel anders voor dan vandaag.

121 miljard dollar aan Bitcoin slaapt al 10 jaar

In totaal zijn er bijna 1,8 miljoen Bitcoin-adressen die al 10 jaar of langer slapen, zo blijkt uit een recent onderzoek van Chainalysis en Fortune.

In die wallets, waar de Bitcoin van Satoshi Nakamoto niet in zijn meegenomen, zit voor een totaal van 121 miljard dollar aan Bitcoin. Hoewel het onmogelijk is om te weten hoeveel van deze Bitcoin verloren zijn, bezitten de 1,8 miljoen wallets ongeveer 8,5 procent van alle Bitcoin.

Het kan best zijn dat een groot deel van deze wallets niet meer in het bezit is van de oorspronkelijke eigenaar. Dat zou betekenen dat deze Bitcoin voor altijd blijven vastzitten en in principe dus verloren zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli