Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Bitcoin whale brengt na 11 jaar 30 miljoen dollar aan Bitcoin in beweging

Een slapende wallet met meer dan 1.037 bitcoin, ter waarde van ongeveer 31 miljoen dollar tegen de huidige koersen, is plotseling wakker geworden na een slaap van 11 jaar (!). De whale in kwestie kocht de bitcoin op 11 april 2012, op het moment dat de koers nog op 4,92 dollar lag. Dit betekent dat de bitcoin van de whale op dat moment slechts 5.108 dollar waard waren.

Waar gaan ze heen?

De grote vraag is natuurlijk waar de whale deze bitcoin naartoe stuurde. Het lijkt erop dat er een nieuwe wallet is gecreëerd om de 31 miljoen dollar aan bitcoin op te vangen.

Wat dat betreft zijn de bitcoin in kwestie vooralsnog niet naar een beursplatform gestuurd en gaan ze wellicht niet in de verkoop.

Al zou het na een periode van 11 jaar niet gek zijn als iemand een keer besluit om een deel te verkopen om daar iets moois mee te doen.

Verder is het nog interessant om te melden dat de wallet op zijn top 71,6 miljoen dollar waard was. Dat is bizar als je bedenkt dat de bitcoin voor een totaal van ongeveer 5.000 dollar zijn gekocht.

Niet de enige

Overigens is dit niet de enige grote whale die op dit moment mysterieuze dingen doet. Op 11 juni kwam er een andere whale naar voren die 1.400 bitcoin in beweging bracht, ter waarde van ongeveer 36 miljoen dollar, naar een Pay-to-Taproot (P2TR) adres.

Volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju kon die transatie weleens bedoeld zijn om de privacy van de eigenaar te verbeteren.

In april verstuurde een andere whale 2.071 bitcoin, ter waarde van ongeveer 60 miljoen dollar, na een slaaptijd van 10 jaar. Die bitcoin zijn gekocht voor ongeveer 663 dollar per stuk.

Zo zie je maar dat een lange hodl-periode tot nu toe heel goed heeft uitbetaald. Geldt hetzelfde voor de komende 10 jaar? Dat gaan we zien!

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit verwacht Jason Pizzino van Bitcoin in Q4 2023
Macro-investeerder Luke Gromen voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en goud
Bitcoin stijgt boven $28.000 en klaar voor bull run in Q4 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43