Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin whale verplaatst BTC-fortuin na 12 jaar met gigantische winst

Een Bitcoin (BTC) whale is na bijna twaalf jaar uit zijn winterslaap gesust met een verplaatsing van maar liefst 1.000 Bitcoins. Deze Bitcoins werden in 2012 verkregen toen de koers iets meer dan $10 per stuk was. Inmiddels vertegenwoordigen ze een astronomische waarde van tientallen miljoenen dollars.

Tientallen miljoenen aan Bitcoin in beweging

Dankzij de transparante aard van de blockchain is het mogelijk om iedere uitgaande BTC-transactie te volgen en te analyseren. Natuurlijk is niet iedere verplaatsing even interessant, maar transacties van grote hoeveelheden Bitcoins, zoals die van whales, trekken vaak de aandacht.

Deze keer sprong de transactie van een stokoude bitcoin whale in het oog. De wallet in kwestie heeft zijn inhoud van 1.000 Bitcoins na 11 jaar en 9 maanden onder het stof te hebben gelaten eindelijk weer verplaatst op de blockchain.

In oktober 2012, nog geen vier jaar na de oprichting van het Bitcoin netwerk, ontving de wallet 1.000 Bitcoins van een ander walletadres. Destijds schommelde de Bitcoin koers nog rond een luttele $12, wat betekent dat de totale stapel zo’n $12.000 waard was. 

Tot afgelopen zondag had de wallet nog geen enkele uitgaande transactie uitgevoerd. Dit is op zijn minst opmerkelijk te noemen gezien het prijsverloop van Bitcoin de afgelopen twaalf jaar. Velen hadden al lang en breed afstand gedaan van (een deel van) hun Bitcoins na een rendement van honderdduizenden procenten.

Zoals on-chain monitoringsplatform Whale Alert gisteravond op socialmediaplaform X aankaarte, verstuurde de wallet zijn 1.000 Bitcoins naar twee verschillende walletadressen. Met een huidige koers van $63.000 draagt de totale stapel inmiddels een bijzondere waarde van maar liefst $63 miljoen dollar.

Reden achter bijzondere BTC-transactie

Het transparante karakter van de blockchain gaat niet zo ver dat ook het motief achter transacties te achterhalen valt. Echter wanneer Bitcoins naar een crypto exchange worden verstuurd, kan men aannemen dat deze op de markt worden gedumpt. Dit was momenteel echter niet het geval, en dus blijft het speculeren. Bovendien is het niet duidelijk wat de identiteit van de eigenaar van de wallet is. 

Opmerkelijk genoeg werd de transactie al voor het eerst uitgezonden op 19 januari dit jaar, volgens gegevens van Blockchain.com. Destijds waren de Bitcoins nog ongeveer $41,6 miljoen waard. Door de vertraging tussen het uitzenden van de transactie en het daadwerkelijk opgenomen worden in een transactieblok op de blockchain, is het fortuin nu met meer dan $20 miljoen in waarde gestegen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?