Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt

De afgelopen dagen heeft de BTC koers een constante daling doorgemaakt. Vijf dagen geleden stond de grootste cryptocurrency nog op ongeveer $70.900, maar is inmiddels gedaald naar $60.300. Dit komt neer op een daling van 15% in minder dan een week tijd.

Op enkele beurzen zakte de prijs zelfs even onder de $60.000. Dit niveau wordt gezien als een cruciale psychologische grens; het doorbreken ervan kan duiden op een aanhoudende bearish trend.

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Deze neerwaartse beweging is deels te wijten aan een afnemende instroom in de voorheen zeer populaire Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs).

Afgelopen dinsdag rapporteerden deze fondsen een netto uitstroom van $58 miljoen. Vooral de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) werd hard getroffen, met een kapitaaluitstroom van bijna $80 miljoen. Dit duidt op een afnemend vertrouwen van beleggers in dit specifieke fonds.

Hoewel de fondsen eerder miljarden dollars wisten aan te trekken, zijn beleggers de laatste tijd terughoudender geworden. ETF-experts zien echter geen reden tot zorg en beschouwen de verminderde kapitaaltoestroom als een normaal verschijnsel.

Geen reden tot zorg

Hoewel een kapitaaluitstroom over het algemeen niet gezien wordt als een positief signaal voor de cryptomarkt, blijft James Seyfartt, een ETF-analist bij Bloomberg, optimistisch over de Bitcoin fondsen. Hij benadrukt dat de meeste ETFs op de Amerikaanse markt geen netto instroom of uitstroom ervaren, wat volgens hem heel gewoon is.

Seyfartt roept op tot kalmte binnen de crypto-gemeenschap met betrekking tot de recente tegenvallende prestaties van de BTC fondsen. Op het social media platform X deelde hij zijn perspectief:

“Op elke willekeurige dag zal de overgrote meerderheid van de ETF’s een netto inflow van NUL registreren – dit is volstrekt normaal. Van de ongeveer 3.500 ETF’s in de VS, hadden gisteren 2.903 een netto instroom of uitstroom van precies nul.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten