Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000

Als we crypto-analist Cold Blooded Shiller mogen geloven, kan de koers van Bitcoin (BTC) nog aanzienlijk verder dalen. Deze grootste cryptomunt heeft al een flinke waardevermindering doorgemaakt, maar de expert voorspelt een verdere correctie tot mogelijk $50.000. Volgens hem kunnen altcoins zelfs een nog sterkere crash tegemoetzien.

Momenteel bevindt de BTC-prijs zich in een meerdaagse dalende trend. Op 12 april was een Bitcoin bijna $71.000 waard, maar inmiddels is de koers gezakt naar $62.870, een daling van bijna 12% in slechts enkele dagen.

Een belangrijke reden voor deze correctie is de toenemende marktonzekerheid, veroorzaakt door de angst voor aanhoudend hoge rentetarieven in de Verenigde Staten en toenemende geopolitieke spanningen wereldwijd. Als gevolg hiervan trekken investeerders hun geld terug uit risicovollere beleggingen zoals cryptocurrencies.

Bitcoin koers naar $50.000?

Als we de voorspelling van Cold Blooded Shiller mogen geloven, is de correctie van Bitcoin nog niet ten einde. Volgens de analist kan de munt nog een correctie van 30% ondergaan. Deze voorspelling deelde hij via het socialemediaplatform X, waarbij hij verwijst naar eerdere prijsacties van Bitcoin.

Historisch gezien heeft Bitcoin vaker correcties van 30% meegemaakt. Als de prijs vanaf de recente piek van $71.000 met 30% daalt, zou dat resulteren in een koers van ongeveer $50.000. Dat is nog altijd $12.000 lager dan de huidige prijs.

Altcoins worden harder geraakt

Volgens de crypto handelaar kunnen altcoins zelfs een nog sterkere daling verwachten dan Bitcoin. Hij merkt op dat kleinere cryptovaluta historisch gezien vaak harder in waarde dalen tijdens een marktcorrectie. Volgens zijn schattingen kunnen deze altcoins wel tot 50% van hun waarde verliezen.

Voor projecten zoals Solana (SOL) zou dit kunnen resulteren in een koers die onder de $100 duikt. Voor Ethereum (ETH) zou een dergelijke daling de prijs zelfs kunnen terugbrengen tot rond de $2.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?