Bitcoin red
Bitcoin

‘Bitcoin zal dalen als het deze weerstand niet kan breken’

Als we de doorgewinterde handelaar Nicholas Merten mogen geloven, dan zal de Bitcoin koers aan een daling beginnen als het niet uit het kanaal van 28.000 tot 32.000 dollar kan breken. Bitcoin zit al zes maanden vast in dit kanaal en volgens Merten is het tijd om daar op een positieve manier afscheid van te nemen, omdat het anders weleens heel moeilijk kan worden.

Nieuwe bullmarkt voor Bitcoin

Als we echt een nieuwe bullmarkt willen zien voor Bitcoin, dan zijn er volgens Merten een aantal dingen die er moeten gebeuren. “Vanaf dit punt (rond de 28.000 dollar) moet Bitcoin echt voorbij het kanaal van 28.000 tot 32.000 dollar, want dat was de steunrange van de vorige bullmarkt; die nu als weerstand fungeert”, aldus Merten.

Mocht de Bitcoin koers er weer in slagen om richting de 31.000 dollar te stijgen om vervolgens weer niet door de 32.500 dollar te breken, dan rollen we volgens Merten naar beneden.

Er lijkt zich nu ook een hoofd en schouder patroon te formeren in de week grafiek, zo stel Merten. De rechterschouder daarvan zou op de 25.000 dollar liggen. Als Bitcoin onder die koers komt, dan zou dat volgens hem een duidelijke “shortkans” opleveren.

Daarmee bedoelt Merten dat er meer dalingen op komst zijn en dat het zinvol kan zijn om daarop te speculeren als de Bitcoin koers weer onder de 25.000 dollar komt.

Hopen op 2024

Bitcoin presteert op dit moment relatief sterk ten opzichte van de traditionele aandelenmarkten. Die verliezen momenteel terrein ten opzichte van de Amerikaanse dollar, terwijl Bitcoin zich redelijk staande weet te houden.

De echte focus van de markt ligt echter op volgend jaar. Voor volgend jaar staan de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank op het programma, krijgen we de volgende Bitcoin halving in april 2024 en mogen we hopelijk ook de eerste Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten op de markt verwelkomen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?