Bitcoin ziet grootste maandelijkse prijsdaling van 2019

Bitcoin lijkt vandaag de maand af te sluiten met het grootste maandelijkse verlies van 2019. Dit ondanks het recente herstel van de afgelopen dagen.


Maandelijkse Bitcoin daling van 15%

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $7.709 dollar. Dit betekent dat de grootste cryptocurrency ter wereld een verlies van 14.98 procent heeft geleden vanaf de openingsprijs van 1 november. Deze openingsprijs lag toen op $9.586 dollar.

De procentuele daling zou meer dan 30 procent zijn geweest als de BTC prijs op haar dieptepunt van $6.515 zou zijn gebleven. Dit dieptepunt zagen we op 25 november.

Bitcoin leed voor het laatst zo’n groot maandelijks verlies in november 2018. Destijds daalde de BTC prijs met meer dan 37 procent. In december 2018 zakte de prijs zelfs terug tot een dieptepunt van $3.122 dollar.


Belangrijk dat we boven $8300 sluiten

Men verwachtte dat Bitcoin goed zou presteren in november. Dit werd verwacht door de aankomende halving, die in mei 2020, plaatsvind. Historisch gezien stijgt de prijs van een munt zes maanden voordat de halving daadwerkelijk actief word.

Echter, deze keer is het anders. We zijn de aanloop periode begonnen met een prijsdaling. Wat de exacte reden is voor de prijsdaling is lastig te zeggen. Analist Willy Woo vertelt dat hij denkt dat het komt doordat miners hun Bitcoins verkochten. Anderen denken dat het komt door negatief nieuws uit China. Weer andere analisten vertellen dat het mogelijk te maken heeft met de PlusToken zwendel.

Woo blikt vooruit en vertelt dat, wanneer de BTC prijs deze maand niet boven de $8.300 sluit, we een diepe daling kunnen zien in december.

Momenteel lijkt een stevige maandelijkse afsluiting boven de $8.300 onwaarschijnlijk. Dat gezegd hebbende, de prijzen kunnen stijgen tot $8.000 voordat deze zaterdag sluit. Dit omdat de technische grafieken voor de korte termijn bullish signalen afgeven.


Bitcoin grafiek is positief

Ondanks de uitspraken van Woo zien zien de grafieken er vandaag positief uit. Bitcoin is omhoog gebounced van de voormalige ondersteuning van de omgekeerde neck-and-shoulders chart rond de $7.360. Dit heeft de bullish breakout versterkt.

De voortschrijdende gemiddelden (MA’s) geven aan dat de weg van de minste weerstand naar boven is. Het volgende scenario is nu het meest aannemelijk: De Bitcoin prijs stijgt tot $7.800 dollar. Wanneer deze weerstand doorbroken wordt kan de koers stijgen tot $8.200 dollar.

Het zou een zeer slecht teken zijn als de BTC prijs tot onder de $6.515 dollar zou dalen, hoewel dat op het moment zeer onwaarschijnlijk lijkt.