Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin zit al 150 dagen in dezelfde koersrange

Afgezien van de hoogtepunten en dieptepunten die Bitcoin de afgelopen weken omtrent de lancering van de Spot Bitcoin ETFs doormaakte, is er volgens analisten sprake van een “karakteristieke fase” aan het begin van een bullmarkt.

Het gaat om een analyse van James van Straten, die dus bullish is over het vervolg voor de Bitcoin koers.

Bullish over Bitcoin

Het lijkt erop dat Bitcoin zich momenteel “nestelt” in een koersrange van ongeveer 5.000 dollar.

Als we de dagelijkse sluitkoersen van Bitcoin meenemen, dan zit de munt op 2 februari al 150 dagen in dezelfde koersrange. “Als we dieper op die ontwikkeling induiken, dan onthult dat een interessant patroon voor de Bitcoin koers.

De digitale munt zit in theorie al ruim 150 dagen in de range van 40.000 tot 45.000 dollar. Dat volgt op de range van 35.000 tot 39.999 dollar waar Bitcoin ongeveer 138 dagen inzat”, aldus Van Straten.

Hoewel dit soort koersactie wellicht frustrerend is voor de bulls en de bears, is het niet ongewoon voor Bitcoin. Als we naar ranges van 10.000 dollar kijken, dan handelt de Bitcoin koers daar vaak nog langer in. Meestal tussen de 100 en 250 dagen.

Focus op de Bitcoin halving

De frustratie over het gebrek aan opwaartse koersactie na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs maakt dat de markt zich momenteel focust op andere zaken.

De Bitcoin halving is nog iets meer dan 2 maanden van ons verwijderd en dat stemt veel mensen hoopvol.

De Nederlandse analist Michaël van de Poppe verwacht dat we richting de halving een rally naar het koersniveau van 48.000 dollar zien. Voor de komende periode ziet hij echter nog langer een koersrange van 38.000 tot 48.000 dollar voor zich.

Tot nu toe zijn de twee grootste Spot Bitcoin ETFs echter goede dingen aan het doen voor de digitale munt. Zij halen ongeveer 9.000 Bitcoin per dag uit de markt; wat tien keer meer is dan de totale hoeveelheid Bitcoin die miners iedere dag uit de digitale grond trekken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk