Prijs stijgt
Bitcoin

‘Bitcoin zit nog steeds in vroege fase van een bullmarkt’

Macro-econoom Lyn Alden gelooft dat de bullrun van Bitcoin nog niet voorbij is, omdat lange-termijn hodlers weigeren om hun Bitcoin te verkopen. In een nieuw interview met Natalie Brunell op YouTube zegt Alden dat Bitcoin in de vroege fase van zijn structurele bullrun zit.

Meestal wordt het tijd om te verkopen als de lange-termijn hodlers op de verkoopknop drukken.

Iedereen is bullish over Bitcoin?

Het lijkt erop dat het leger van hodlers in ieder geval bullish is over de Bitcoin koers. Ondanks het feit dat Bitcoin over een periode van 12 maanden met 160 procent gestegen is, weigeren zij om hun Bitcoin te verkopen.

Lange-termijn hodlers is overigens een door Glassnode (on-chain analyseplatform) bedachte term. Op basis van data kwamen zij erachter dat wallets die hun Bitcoin langer dan 155 dagen bezitten een significant kleinere kans hebben om op de verkoopknop te drukken.

“Tot nu toe zagen we nog geen signalen van distributie (verkopen van lange-termijn hodlers). Wanneer Bitcoin een gigantische bullrun doormaakt, dan zie je normaliter dat oudere investeerders tegen die sterke markt in beginnen te verkopen.

Misschien willen ze hun portfolio balanceren of consumeren… […] maar dat proces is nog niet begonnen als je naar de on-chain data kijkt. Wat dat betreft denk ik dat we nog heel vroeg zijn in deze structurele bullrun, maar weet ook dat een bullrun nog geen zekerheid is”, aldus Lyn Alden.

De Bitcoin bullrun is nog geen zekerheid

Je kunt volgens Lyn Alden niet van een bullrun uitgaan, omdat we in het verleden steeds nieuwe all-time highs kregen na een halving. “Ik denk dat een bullrun een goede mogelijkheid is over de komende twee jaar, maar het is belangrijk om je verwachtingen en risico’s goed te managen”, aldus de populaire analist.

Eerder deze maand riep Alden nog dat de cyclussen van Bitcoin gecorreleerd zijn aan de wereldwijde liquiditeit en dat de digitale munt om die reden weleens richting het niveau van 200.000 dollar kan stijgen voor het einde van 2025.

De wereldwijde liquiditeit gaat simpel gezegd over de hoeveelheid geld in het financiële systeem. Als die stijgt, bijvoorbeeld omdat centrale banken de wereldeconomie stimuleren, dan zie je over het algemeen dat een significant deel van dat geld richting de financiële markten stroomt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?