Newsbit

Bitcoin zit vast rond $31k & enorme prijsstijging GameStop

Bitcoin heeft vandaag weinig tekenen van leven vertoond. Het is dan ook niet gek dat de ogen van investeerders deze week een keer niet gericht zijn op de cryptomunt, maar op een aandeel genaamd GameStop.


Een waanzinnige koersstijging

De prijs van het GameStop aandeel is in de afgelopen week namelijk gestegen van $37 tot $225 vandaag. De prijsstijging van het aandeel werd veroorzaakt door Reddit beleggers en precies daarom noemen sommige analisten de rally uiterst gevaarlijk.

Aandeel GameStop vliegt omhoog – Bron: Tradingview

Terwijl de koers GameStop dus omhoog vliegt lijdt Bitcoin onder de grote verkoopdruk. De prijs lijkt vast te zitten rond de $31.000. Het lukt de bulls maar niet om BTC weer in een uptrend te krijgen. Analisten vertellen dat we pas weer kunnen gaan denken aan een grote uptrend als de $35.000 weerstand wordt doorbroken.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


“GameStop rally is onnatuurlijk, krankzinnig en gevaarlijk”

Sommige bekende investeerders verwachten dat de rally van het aandeel niet lang meer stand zal houden. Volgens hen gaan toezichthouders in Amerika het aandeel onderzoeken.

“Als je GME hebt gekocht en je hebt er veel winst mee dan ben ik oprecht blij voor je. Maar wat er nu aan de hand is – er zouden juridische en regelgevende gevolgen moeten zijn. Dit is onnatuurlijk, krankzinnig en gevaarlijk,” zo vertelde de bekende investeerder Michael Burry.


Goed voor Bitcoin?

Ondanks dat GameStop en Bitcoin weinig gemeen hebben verwachten sommige analisten dat de enorme prijsstijging van het aandeel een positief kan hebben op de BTC prijs. Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital benadrukte dat de koersstijging veroorzaakt werd door social media en kleine retailbeleggers. De activiteit in GameStop is een bewijs van het concept dat Bitcoin gaat werken, vertelde hij Bloomberg.

“Hoe ga je die gedecentraliseerde menigte verslaan? Dit is voor mij meer een bevestiging van gedecentraliseerde financiering.”

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top