Bull Run
Bitcoin

Bitcoin zit volgens ByteTree in een stille bullmarkt

ByteTree, een onderzoeksfirma op het gebied van investeringen, veranderde zijn Bitcoin-marktsignaal van neutraal naar bullish in een nieuw rapport van afgelopen donderdag. Het is volgens ByteTree bijzonder te noemen dat Bitcoin stand heeft gehouden de afgelopen periode, terwijl de traditionele financiële markten (aandelen en obligaties) door het putje gingen.

“Bitcoin futures zien er goed uit. Zeker als je ze vergelijkt met de crisis in de obligatiemarkt”, aldus Charlie Morris van ByteTree.

Bitcoin is de veilige haven

Volgens ByteTree is Bitcoin “de daadwerkelijke veilige haven” ten opzichte van de obligaties van “Uncle Sam”, de bijnaam van de Amerikaanse overheid. Ook wijst Morris er in het rapport op dat Bitcoin de Amerikaanse aandelenmarkten verslaat in een periode waarin de rentes op obligaties voor problemen zorgen op de financiële markt.

De hoge rentes op obligaties betekenen dat het voor investeerders aantrekkelijker wordt om hun geld in staatsobligaties te stallen. Als een lening aan de Amerikaanse overheid 5 procent oplevert, waarom zou je dan nog vele risico nemen met Bitcoin of aandelen?

Dat is de vraag die veel investeerders zich nu stellen en steeds meer mensen zullen daarin kiezen voor staatsobligaties. Zeker omdat de rente op Amerikaanse staatsobligaties nu hoger is dan de consumentenprijsindex.

Met andere woorden: Amerikaanse staatsobligaties leveren nu meer rendement op dan de inflatie.

Bitcoin in een bullmarkt

We zitten volgens Morris in een bullmarkt met Bitcoin, zolang de koers boven het niveau van 25.000 dollar blijft. Dat is volgens de onderzoeker van ByteTree al vanaf mei 2022 een belangrijk koersniveau voor Bitcoin.

“Als we het niveau van 25.000 dollar kunnen behouden, wat waarschijnlijk lukt, dan is het heel waarschijnlijk dat Bitcoin in een bullmarkt zit; al is het wel een stille bullmarkt”, aldus Morris over de bullmarkt van Bitcoin.

Ondanks het feit dat Bitcoin zich sterk staande weet te houden tegenover de hoge rentes, zit de koers al maanden vast in de kooi van 26.000 tot 30.000 dollar. Het is vooral de vraag wanneer we daar eens uit kunnen breken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen