Bitcoin

“Bitcoin zou $75k kunnen bereiken voordat de bull-cyclus eindigt”

Bitcoin bevindt zich nog niet in het “overbought”-gebied en zou de $75.000 kunnen bereiken voordat de huidige bull-cyclus eindigt, zo zeggen onderzoekers van crypto exchange Kraken. Kijkend naar historische gegevens zou het eerste kwartaal van 2021 enorme winsten kunnen opleveren. 


Dit kwartaal zou historisch kunnen zijn

De Bitcoin prijs zou nog flink kunnen stijgen voordat de huidige bull markt eindigt zo lezen we in een marktrapport van Kraken dat vrijdag is gepubliceerd.

Hoewel Bitcoin last heeft van weerstandsniveau’s, blijft het nog altijd enkele tienduizenden dollars verwijderd van het betreden van “overbought”-gebied. Pas als Bitcoin de komende maanden de $75.000 zou overschrijden zal de munt dicht bij de top van de cyclus kunnen zijn, zo vertellen de onderzoekers.

De cryptocurrency is wat ingezakt sinds het op 21 februari zijn hoogste punt ooit van $58.000 bereikte. Ondanks de terugval eindigde Bitcoin de maand nog steeds met een stijging van 37% ten opzichte van Januari. 

Dit kwartaal was het beste eerste kwartaal ooit voor Bitcoin. Als de trend doorzet, zou het eerste kwartaal van 2021 een historisch kwartaal kunnen zijn met een relatief hoog rendement.

“Door een logaritmische groeicurve uit te zetten die de eerdere toppen (weerstand) en bodems (ondersteuning) van BTC met elkaar verbindt en door aannames te doen over hoe ernstig BTC zal corrigeren bij het bereiken van een cyclushoogtepunt, zie je dat BTC nog veel stijging kan zien voordat het een bearmarkt ingaat.”


Speculatieve bubbel

Sommige investeerders uiten bezorgdheid dat de enorme koersstijging van de Bitcoin een duidelijk teken is dat de cryptocurrency in een bubbel zit die vroeg of laat zal barsten. Woensdag vertelde de CEO van Kraken, genaamd Jesse Powell echter dat een prijsdoel van $1 miljoen binnen de komende 10 jaar ‘zeer redelijk’ is. 

Screen Shot 2021 03 05 om 8.32.34 uur
Bron: Kraken Intelligence

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?