Bitcoin

CEO van Kraken: Een Bitcoin prijs van $1 miljoen is realistisch

De CEO van crypto exchange Kraken, genaamd Jesse Powell, voorspelde in een interview met Bloomberg dat de Bitcoin prijs in de komende tien jaar wel eens de $1 miljoen kan bereiken.


Bitcoin is beter dan goud

“Aangezien steeds meer mensen verwachten dat Bitcoin goud gaat inhalen als waardeopslag, denk ik dat een prijsdoel van een miljoen dollar binnen tien jaar heel redelijk is,” zei Powell. Hij voegde eraan toe dat vooral jongeren de digitale valuta zien als een betere versie van goud wat een goed teken is voor de toekomst.

Bitcoin wordt al een lange tijd vergeleken met goud. Beide activa worden beschouwd als een “afdekking” tegen de macro-economie vanwege hun schaarste. Maar terwijl het edelmetaal een marktkapitalisatie van $11 biljoen heeft, staat Bitcoin op minder dan een tiende daarvan met zijn huidige marktkapitalisatie van $ 913 miljoen. Dit verschil laat zien hoeveel extra geld er in de komende tijd de cryptomarkt ik kan gaan stromen.


Een Bitcoin prijs van $10 miljoen

het hoeft trouwens niet te blijven bij het feit dat BTC de de marktkapitalisatie van goud opslokt. Powell vertelt dat steeds meer investeerders verwachten dat Bitcoin fiat valuta’s kan gaan vervangen. Zeker wanneer inflatie het fiatgeld verzwakt en meer mensen zich tot Bitcoin wenden kan er nog veel meer kapitaal richting de digitale munt stromen. Dit fenomeen wordt hyperbitcoinisatie wordt genoemd.

En als dat zou gebeuren, dan zal de waarde van een Bitcoin niet meer tegen de dollar zal worden gemeten. “Je zou het afmeten aan wat je ermee zou kopen, vertelt hij.

Ondanks dat een waarde van een miljoen dollar nu onhaalbaar lijkt is de CEO van Kraken niet de enige die een dergelijke voorspelling doet. Hal Finney, een van de ontwikkelaars van de munt, verklaarde in 2011 dat 1 Bitcoin meer dan $10 miljoen waard zou kunnen worden. Natuurlijk beweren veel critici dat Bitcoin zich in een speculatieve bubbel bevindt en dat de werkelijke waarde nul is. Dus als je alle standpunten in overweging neemt, zal Bitcoin in de toekomst ergens tussen nul en $10 miljoen waard zijn.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?