BitConnect promotor opgepakt vanwege andere vermeende crypto-zwendel

 
 

Een van de promotors van de bekende crypto-zwendel van BitConnect is opnieuw belast met een andere geclaimde crypto-gerelateerde zwendel.


Regal Coin

De promotor, Divyesh Darji, is aangehouden in India. Dit vanwege een groot aantal klachten dat de politie had binnengekregen. Divyesh Darji had al slachtoffers gevonden om te investeren in zijn nieuwe zwendel; de Regal Coin. Hij beloofde de investeerders een rendement van maar liefst 5000%. Voor iedere $2 die werd ingelegd, kreeg de investeerder $100 terug. Naar verluidt werkte de nieuwe cryptocurrency via een app, die slachtoffers op hun smartphone of tablet moesten downloaden.


Minder dan 100 dagen

Hiernaast werden er nog veel mooie dingen beloofd. Zo zouden de investeerders hun inlegbedrag in maximaal 99 dagen terugverdienen. Hier zouden ze ook nog eens rente over verdienen en zouden ze een bonus krijgen als ze mensen aan zouden brengen.


Meerdere slachtoffers

De zwendel kwam pas aan het licht toen een slachtoffer bij de politie aan kwam zetten. Het slachtoffer had al ruim 1,75 miljoen Indiase roepies (ruim $25.000) verloren.

Hiernaast zijn er nog meer slachtoffers gevallen. Zo had een andere man voor ruim 1 miljoen Roepies (ongeveer $15.000) geïnvesteerd.


Hoogtepunt

De Regal Coin was op zijn hoogtepunt bijna $100 waard. Helaas sloten alle Regal Coin winkels nadat er voor bijna $700.000 (45 miljoen Indiase roepies) was binnengehaald.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken