Bitcoin miner, crypto miner, crypto mining
Bitcoin

Bitfarms neemt Stronghold Digital Mining over voor $125 miljoen

Bitcoin mining begon in 2009 als een zolderkamerhobby voor computernerds. Inmiddels is de industrie uitgegroeid tot een miljardenbal, zo blijkt ook weer uit een nieuwe overnamedeal van Bitfarms. Het in Canada gevestigde Bitfarms neemt voor 125 miljoen dollar Stronghold Digital Mining over.

Aandelen Stronghold schieten omhoog

Als gevolg van de deal zijn de aandelen van Stronghold behoorlijk gestegen. Die staan namelijk een stevige 55% in het groen op de Amerikaanse Nasdaq. Wat dat betreft lijkt het erop alsof de aandeelhouders de deal tussen Stronghold en Bitfarms wel zien zitten.

Aandeelhouders van Stronghold ontvangen 2,52 aandelen Bitfarms voor ieder aandeel van Stronghold dat zij bezitten.

Ben Gagnon van Bitfarms is in ieder geval blij met deze deal: “Na drie jaar van continue discussies, ben ik trots om deze transformatieve acquisitie aan te kondigen. Dit is een stap in de richting van het veiligstellen van een sterke toekomst voor Bitfarms.”

De aandeelhouders van Bitfarms zijn het daar blijkbaar niet zo mee eens. Het aandeel van het bedrijf staat vandaag namelijk met bijna 6% in het rood. Wat dat betreft lijken vooral de aandeelhouders van Stronghold blij met de deal tussen deze twee partijen.

Is dit goed voor Bitcoin?

Het is lastig om te bepalen of deals als deze goed zijn voor Bitcoin. In principe maakt het voor Bitcoin natuurlijk niet uit wie de miners zijn. Zolang het protocol maar blijft werken is er niets aan de hand.

Je zou echter kunnen zeggen dat dit soort deals laten zien dat Bitcoin nog altijd een bloeiende industrie is. Jaren geleden had niemand durven voorspellen dat er overnames van deze orde van grootte zouden plaatsvinden binnen de industrie.

Satoshi Nakamoto had waarschijnlijk nooit verwacht dat hij dit allemaal teweeg zou brengen, nadat hij Bitcoin in 2009 lanceerde. Het is überhaupt maar de vraag of Satoshi er nog is om alles omtrent Bitcoin te volgen.

In één van zijn laatste berichten, op 23 april 2011, gaf Satoshi Nakamoto aan dat hij meer dingen aan zijn hoofd had en daar inmiddels mee bezig was.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt na gemengde inflatiecijfers uit de VS
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde