Bitcoin

Bitfinex: Bitcoin’s recente koersval is een zegen voor de markt

Bitcoin daalde afgelopen week met 9% en zat behoorlijk in de problemen. Volgens de analisten van Bitfinex zijn die problemen op dit moment een zegen, want ze zouden betekenen dat er een verminderde kans op neerwaartse volatiliteit geldt.

Gezonde herschikking verlaagt risico op dalingen

Bitfinex noemt de daling van Bitcoin een “gezonde herschikking” en claimt dat er de komende dagen tot weken minder kans op koersdalingen is.

In een rapport van 6 oktober zeggen de analisten van het beursplatform dat de daling van de Bitcoin koers naar de steun van 60.000 dollar, samen met enkele belangrijke technische factoren, een sterke indicator was voor verlaagde volatiliteit in de komende dagen tot weken.

Bitcoin wist op 27 september nog naar 66.000 dollar te stijgen, maar het optimisme van de markt verdween snel naar de achtergrond nadat de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten escaleerden en er zorgen waren over de sterke Amerikaanse economie.

Koersdaling Bitcoin in beeld. Bron: Cointelegraph

Bitcoin viel met 9,94% van de lokale piek naar de lokale bodem, wat vooral op de spotmarkt voor voorzichtigheid zorgt bij investeerders. Zeker als Bitcoin naar hogere koersen klimt.

“Terwijl Bitcoin zijn eerste reeks van vier verliesdagen op rij ervaarde sinds begin augustus, zag de markt een gezonde herschikking”, aldus Bitfinex.

Reset voor de futuresmarkt

Met de koersdaling viel ook de open interest op de futuresmarkt omlaag van 35 miljard naar 31,8 miljard dollar, zo vertellen de analisten van het beursplatform. Verder werden er tijdens de dip voor 450 miljoen dollar aan longposities geliquideerd.

“Deze hoeveelheid liquidaties, die behoorlijk groot is vergeleken met de prijsdaling, wijst erop dat de markt vooral gokte op verdere koersstijgingen, terwijl Bitcoin voorbij het belangrijke technische en psychologische niveau van 65.000 dollar bewoog”, aldus de analisten van Cointelegraph.

Op de korte termijn is het volgens hen echter nog te voorbarig om al “definitieve conclusies” te trekken over de richting van de markt. “Zolang de markt reactionair blijft, liggen de antwoorden met betrekking tot de richting van Bitcoin wellicht in de positioneringen van de eerste handelsdagen van de week, met name in de Verenigde Staten”, zo lezen we in het rapport.

We moeten dus nog even geduld hebben met Bitcoin.

Krijg €50 cadeau bij OKXHandel €100 en krijg 50 euro gratis bij OKX

Slechts 1 week geldig: Maak een account bij OKX, koop je eerste 100 euro aan crypto in een enkele transactie en ontvang binnen een dag gratis 50 euro aan Bitcoin als beloning.

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s halen $235 miljoen binnen, ondanks afwijzing koers
Bitcoin koers onder druk: Waarom $70.000 moeilijk te bereiken is volgens indicatoren
Bitcoin koers kan exploderen: Analist voorspelt sterke stijging in Q4
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk