Mine Shaft Inside
Bitcoin

BitFuFu rapporteert aanzienlijke kostenstijging voor Bitcoin-miningbouw

BitFuFu heeft een niet-geauditeerd financieel en operationeel rapport uitgebracht over het tweede kwartaal van 2024, dat eindigde op 30 juni. Uit het rapport blijkt dat de kosten voor het minen van Bitcoin aanzienlijk zijn gestegen, te midden van verschillende uitdagingen en groei die het bedrijf het afgelopen jaar heeft doorgemaakt.

Aanzienlijke toename van miningcapaciteit onder beheer

Eén van de opvallendste bevindingen in het rapport is de aanzienlijke toename van de miningcapaciteit onder beheer. Deze capaciteit steeg met 62,5% tot 24,7 exahashes per seconde (EH/s), vergeleken met 15,2 EH/s in dezelfde periode van 2023.

Ondanks deze capaciteitsuitbreiding zijn de kosten per Bitcoin dat gemined wordt fors opgelopen tot €47.600, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de €17.800 per Bitcoin in het tweede kwartaal van 2023. Deze stijging wordt voornamelijk toegeschreven aan hogere elektriciteits- en operationele kosten, evenals de halvering van Bitcoin in april 2024, waarbij de miningmoeilijkheid toenam en de beloningen voor miners met 50% werden verminderd.

Toch miningactiviteiten verder uitgebreid

Alhoewel er dus een forse stijging is van de kosten, heeft BitFuFu zijn miningactiviteiten wel verder uitgebreid. Uiteindelijk resulteerde dit in een groei van de totale omzet met bijna 70%. De omzet steeg tot €118,8 miljoen in het tweede kwartaal van 2024, vergeleken met €70,0 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Deze groei wordt grotendeels toegeschreven aan de uitbreiding van de cloud-miningdiensten van het bedrijf, die alleen al in het afgelopen kwartaal €70,7 miljoen opbrachten.

In een interview op 19 augustus met CNBC gaf Matthew Sigel, hoofd onderzoek naar digitale activa bij VanEck, zijn visie op de huidige toestand van de cryptomarkt. Volgens Sigel is de gedwongen verkoop van Bitcoin “achter ons.” Hij wees op een “typisch seizoenspatroon” in de cryptomarkt, waarbij één tot drie maanden na een halvering vaak prijsvolatiliteit optreedt. Deze gedwongen verkopen omvatten onder andere de verkoop van 49.858 BTC door de Duitse overheid voor een totaalbedrag van €2,37 miljard, evenals terugbetalingen aan de crediteuren van Mount Gox.

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom