Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitfury’s Amerikaanse dochteronderneming gaat naar de beurs

De dochteronderneming van het blockchain-ontwikkelingsbedrijf Bitfury, ‘Cipher Mining Technologies Inc.’, heeft een nieuwe fusieovereenkomst ondertekend. Met de fusie is maar liefst $2 miljard geboeid en het bedrijf zal gaan fuseren met het op Nasdaq genoteerde ‘Good Works Acquisition Corp’. Good Works Acquisition Corp is een overname bedrijf gericht op bedrijven voor speciale doeleinden, zoals nu: het minen van cryptocurrencies.


Cipher Mining Inc. wordt beursgenoteerd bedrijf

Uit een persbericht van afgelopen vrijdag blijkt dat de fusie ervoor zal gaan zorgen dat Bitfury’s Amerikaanse Bitcoin (BTC) mining-onderneming een beursgenoteerd bedrijf wordt, onder de noemer ‘Cipher Mining Inc.’.

Hierdoor is het bedrijf nu gewaardeerd voor $2 miljard. Hiernaast zullen investeerders zoals ‘Counterpoint Group’ en het bedrijf ‘Fidelity Management and Research’ ook een financieringsronde van maar liefst $425 miljoen leiden. Met deze extra geldstroom kan het bedrijf zijn volgende stappen zetten naar de beursnotering. Ook Bitfury zal nog eens $50 miljoen in de dochteronderneming investeren. Doordat het bedrijf nog wat geld op kas had, circa $170 miljoen, wordt de bruto kaspositie van het gecombineerde bedrijf vastgesteld op ongeveer $595 miljoen. De CEO van Cipher Mining, Tyler Page, bevestigde dat dit een grote stap was voor het bedrijf en zei het volgende:

“Met deze transactie zullen wij in staat zijn om de formidabele vaardigheden en technologieën die Bitfury Group in de afgelopen 10 jaar ontwikkelt heeft, te combineren met een leidende positie in de wereldwijde kostencurve. Daarmee worden wij een echte leider in de Bitcoin-miningindustrie.”

Tyler Page

Miners uit China steeds minder dominant

Verwacht wordt dat de fusie in het tweede kwartaal van dit jaar volledig afgerond zal worden. Cipher Mining heeft als plan om tegen het eind van 2025 een miningcapaciteit van maar liefst 745 Mega Watt (MW) te bereiken. Voor dit jaar heeft het bedrijf de mijlpaal van 445 MW staan, die het bedrijf tegen het eind van dit jaar wil bereiken.

Met ontwerpen voor een mijnbouwcapaciteit van 745 MW, is Cipher ook het nieuwste voorbeeld van de groeiende Bitcoin-mining-industrie in Noord-Amerika. Terwijl China nog steeds de BTC-distributie van hash-tarieven domineert, vergroten bedrijven in de VS en Canada naar verluidt hun voorraad in de zoektocht om de Chinese controle over de Bitcoin-mijnbouwarena te verminderen.

Miners uit China liggen onder steeds meer druk vanwege de lokale regelgeving. Hierdoor zijn een aantal miners uit het gigantische land plannen aan het maken om hun crypto-mining-installatie te verplaatsen naar een ander land. Het is nog niet bekend wat voor effect dit gaat hebben op de (korte termijn) hash-rate van bijvoorbeeld het Bitcoin-netwerk, als dit überhaupt al een zichtbaar effect gaat hebben.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten