Bitcoin snowglobe, Crypto winter
Bitcoin

BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’

Bitcoin zal uiteindelijk worden vervangen als de grootste asset van de cryptomarkt, zo is het oordeel van BitGo CEO Mike Belshe. In een nieuw interview met Kitco News zegt hij dat digitale assets een blijvertje zijn, maar weet hij niet of Bitcoin altijd de grootste zal blijven.

“Bitcoin is de beste vorm van geld die we ooit hebben gehad, maar dat betekent niet dat het de beste vorm van geld ooit zal blijven”, aldus Belshe.

Bitcoin vergelijken met Amazon

Belshe vergelijkt Bitcoin in het interview met Amazon. Het zou volgens de CEO van BitGo ook mogelijk moeten zijn om een veel betere versie van Amazon te bouwen, al is het vanwege de omvang en de netwerkeffecten van Amazon lastig om het bedrijf te vervangen.

“Dat bij Bitcoin ook kunnen gebeuren, dat het netwerkeffect de waarde draagt en Bitcoin daardoor heel moeilijk te vervangen maakt. Dat betekent vooral dat je Bitcoin niet zult vervangen met iets wat een klein beetje beter is.

De munt die Bitcoin gaat vervangen moet VEEL beter zijn om dat voor elkaar te krijgen. Op een dag zal dat er komen”, zo voorspelt Belshe.

Daarmee lijkt hij te impliceren dat die betere vorm van geld er vandaag in ieder geval nog niet is.

Maar is Bitcoin wel geld?

Je kunt je overigens afvragen of Bitcoin vandaag de dag wel een goede vorm van geld is. Het is door de jaren heen een heel goed idee geweest om vermogen (of waarde) op te slaan in Bitcoin, maar daarmee vervult het slechts één rol van geld.

Echt betalen met Bitcoin zit er nog niet in. Je kunt wel op Bitcoin leven, maar dan zou je het jezelf (onnodig) heel moeilijk maken. Het duurt waarschijnlijk nog jaren en jaren (als het ooit gaat gebeuren) voordat Bitcoin echt wereldwijd fungeert als geld.

Betalen met Bitcoin is op dit moment nog iets waar de meeste Bitcoiners alleen maar over kunnen dromen. Maar Mike Belshe van BitGo droomt nu al over een vervanger van Bitcoin. Dat lijkt nog wat voorbarig.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December