Crypto Regulation
Bitcoin

BitGo CEO verwacht nieuwe afwijzingen voor Spot Bitcoin ETF

Mike Belshe, de CEO van BitGo, verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zich klaarmaakt voor een nieuwe ronde van afwijzingen voor de felbegeerde Spot Bitcoin ETFs. In een nieuw interview met Bloomberg Television zegt Mike Belshe dat de dualiteit van Coinbase, die als beurs en fondsbeheerder acteert, reden is voor de SEC om de ETFs af te wijzen.

Maar wanneer komt de Spot Bitcoin ETF dan wel op de markt?

Spot Bitcoin ETF komt steeds dichterbij

“We zijn allemaal enthousiast over de ETF. Hij komt zeker dichterbij. We zien wel degelijk signalen als het gaat om de gesprekken die aanvragers momenteel met de SEC voeren. BitGo werkt ook met veel van deze mensen, dus ik ben optimistisch.

Maar ik denk dat het waarschijnlijk is dat we nog één ronde van afwijzingen krijgen, voordat het positieve nieuws komt en het komt allemaal aan op de structuur van de markt.

Gary Gensler heeft er geen geheim van gemaakt dat je beurzen van beheerpartijen moet afscheiden”, aldus Mike Belshe van BitGo.

Voordat we de goedkeuring krijgen, zal er volgens Belshe een verzoek van de SEC komen om de twee diensten van elkaar te scheiden.

Coinbase brengt veel risico met zich mee

Veel aanvragers van de Spot Bitcoin ETF hebben Coinbase gekozen als hun beheerpartij. Maar volgens Mike Belshe kan dat dus nog weleens problemen opleveren. Hij ziet zelfs een hele berg aan risico’s die aan Coinbase kleven vanwege de aard van de onderneming.

“Veel aanvragen zijn ingediend met Coinbase als beheerder. Hoewel ik niet wil zeggen dat Coinbase een soort FTX is, moet ik zeggen dat er gelijkenissen zijn. Coinbase is niet alleen een beursplatform, maar ook een beheerder en recent hebben ze toestemming van de Futures Commission Merchant (FCM) gebreken om als broker-dealer op te treden.

Wat dit betekent is dat er veel risico’s in die entiteit zitten die niet helemaal worden begrepen door de markt en ik denk dat de SEC daar nog weleens over kan klagen”, aldus een kritische Belshe.

Dat zou betekenen dat de voorspellingen over de komst van de Spot Bitcoin ETF voor 10 januari 2024 weleens te voorbarig kunnen zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

PlanB onthult potentiële trigger voor volgende stijging in Bitcoin koers
BlackRock ziet Bitcoin als wereldwijd monetair alternatief
Benjamin Cowen voorspelt 32% daling van Bitcoin: BTC-koers kan zakken naar $42.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem