bitGo
Blockchain

BitGo wil Galaxy Digital aanklagen voor $100 miljoen vanwege gefaalde overname

Het Amerikaanse BitGo, een bewaarpartij voor digitale assets, is voornemens om het Galaxy Digital van Mike Novogratz voor 100 miljoen dollar aan te klagen. De reden voor het mogelijke starten van de rechtszaak is de in het water gevallen overname van BitGo. Volgens de bewaarpartij heeft Galaxy Digital om verkeerde redenen besloten de overname te stoppen.

Contractbreuk van Galaxy Digital

In een blogpost op maandag claimt BitGo dat Galaxy Digital contractbreuk heeft gepleegd door de overname-overeenkomst te laten vallen. Als reactie daarop heeft BitGo nu het advocatenkantoor Quinn Emanuel ingeschakeld om juridische stappen te zetten jegens Galaxy Digital. Volgens BitGo heeft Galaxy Digital in maart 2022 een bedrag van 100 miljoen dollar beloofd in het geval de deal geen doorgang zou vinden.

Galaxy Digital is het niet eens met de lezing van BitGo. Zij claimen dat BitGo zijn contractverplichtingen niet is nagekomen door de jaarcijfers van 2021 niet voor 31 juli met Galaxy Digital te delen. Een claim die vervolgen door Quinn Emanuel partner R. Brian Timmons is weerlegd. “De poging van Mike Novogratz en Galaxy Digital om het afbreken van de overeenkomst op BitGo te schuiven is absurd”, aldus de advocaat.

Overnamegesprekken liepen al sinds mei 2021

Galaxy Digital kondigde in mei 2021 de plannen aan om BitGo over te nemen als onderdeel van een groter plan om de beurs op te gaan. In het eerste kwartaal van 2022 kwam vervolgens het nieuws naar buiten dat de overname voorlopig was uitgesteld. Volgens Mike Novogratz was het van belang om enkele zaken aan te passen en zou de deal tussen het tweede en vierde kwartaal van 2022 moeten plaatsvinden.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de claims van BitGo nergens op gegrond zijn en zullen onszelf met hand en tand verdedigen”, aldus een vertegenwoordiger van Galaxy Digital tegenover Cointelegraph. Volgens Galaxy Digital heeft zijn bestuur terecht besloten de deal af te breken omdat BitGo de jaarcijfers van 2021 niet op tijd deelde. Het is op dit moment onduidelijk of de slechte markt mogelijk ook een factor is in de beslissing van Galaxy Digital.

Blockchain nieuws

Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85