Exchange Nieuws

Bithumb-eigenaar gearresteerd in Zuid-Korea wegens vermeende verduistering

De vermoedelijke eigenaar van Bithumb, de grootste crypto-exchange van Zuid-Korea, is gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van verduistering.

Beschuldigd van verduistering

Kang Jong-hyun is vandaag, op 2 februari, gearresteerd op beschuldiging van verduistering, volgens lokale media. Hij werd op 25 januari door de Seoul Southern District Court aangehouden met meerdere beschuldigingen, waaronder verwaarlozing van plicht, manipulatie van de markt en fraude.

Kang Jong-hyun is de oudere broer van Kang Ji-yeon, de CEO van Inbiogen, een dochteronderneming van Bithumb. Inbiogen bezit 34,2% van Vidente, de grootste aandeelhouder van Bithumb. Aanklagers beschuldigen de broers ervan samen te werken om bedrijfsmiddelen te stelen en de aandelenkoersen van Inbiogen en Bucket Studio te manipuleren door het uitgeven van convertibele obligaties.

In een bericht op de Bucket Studio-website bood CEO Kang Ji-yeon zijn excuses aan de aandeelhouders aan en zei dat de claims tegen zijn broer “onbevestigd” waren, eraan toevoegend dat hij zal samenwerken met de autoriteiten in het onderzoek.

Onderzoek naar Bithumb

Afgelopen maand werd bekend dat de belastingdienst van Zuid-Korea een onderzoek gestart was naar Bithumb. Deze onderzoekers hebben inmiddels ook al een inval gedaan op het hoofdkantoor van Bithumb in de stad Seoul als onderdeel van het onderzoek.

Opvallend is dat de grootste aandeelhouder van Bithumb, Park Mo, eind december van afgelopen jaar dood aangetroffen werd in zijn eigen huis. Hij is dan ook meegenomen in het onderzoek. Eerder werd Mo al beschuldigd van verduistering en van marktmanipulatie. Alhoewel het onderzoek nog loopt, vermoed men dat hij een einde maakte aan zijn leven vanwege de aanklachten die tegen hem liepen. Of dit echter ook daadwerkelijk zo is, is (nog) niet bekend.

Bithumb heeft een grote naam voor zichzelf gemaakt in Zuid-Korea. Ze hebben een 24-uurs handelsvolume van circa $370 miljoen via de 191 munten en 287 handelsparen die op hun platform aangeboden wordt.

Exchange nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing
Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen
Coinbase gewaarschuwd door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin