Bitcoin koers crash
Bitcoin

BitMEX: Bitcoin kan dalen naar $6k en vervolgens stijgen naar $20k

De CEO van de crypto exchange BitMEX, genaamd Arthur Hayes, vertelde onlangs dat hij verwachtte dat de Bitcoin koers terug zou zakken tot $6.000. Hayes waarschuwde dat Bitcoin niet veilig is voor de onrust op de financiële markt. Wel zegt hij te verwachten dat BTC na zo’n koersval snel weer richting de $20.000 kan stijgen.


Hedgefunds verergeren situatie Bitcoin

Hayes waarschuwde dus al voor een flinke koersval tot richting de $6.000. Dit omdat de paniek rondom het coronavirus zijn tol eist. Vandaag blijkt dat de koers zelfs even tot $5.500 is gedaald.

De koersdaling wordt verergerd door hedgefondsen en grote crypto whales die munten verkopen. Dit kan zorgen voor enorme marktvolatiliteit.

Ondanks de crash gelooft Hayes nog steeds in de status van de Bitcoin als een veilige haven en voegde eraan toe dat $20.000 dollar een mogelijk doelwit is voor een bounce vóór het eind van 2020.

 

De enorme crypto crash

De cryptomarkt is vandaag enorm hard gecrasht. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin nog ‘slechts’ rond de $6.100. 24 uur geleden lag de koers nog rond de $7.850. Dit betekent dat de koers vandaag met meer dan 22% is gedaald.

Altcoins verliezen nog meer terrein dan de Bitcoin. Zo verliezen Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash respectievelijk 30%, 22% en 34%.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?