dollar crash
Bitcoin

BitMEX: ‘De vertraagde impact van hogere rentes’

BitMEX Research roept al jaren dat de wereldeconomie verslaafd is aan de extreem lage rentes die we het afgelopen decennium zagen. Inmiddels verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente tot boven de 5,0 procent en lijkt de economie daar vooralsnog mee te kunnen dealen.

Zat BitMEX Research er dan al die jaren naast? Kan de wereldeconomie deze hoge rentes zonder problemen aan?

Vertraagde impact van renteverhogingen

De heren en dames bij BitMEX Research geven aan dat ze nog altijd achter hun eerdere analyses staan. “Wij blijven bij onze eerdere visie, namelijk dat er een vertraging zit in de impact van de renteverhogingen; maar die vertraging duurt langer dan we aanvankelijk hadden verwacht”, aldus BitMEX Research.

“De impact van de rentecampagnes zal de economie op enig moment hard raken”, zo blijft het oordeel van de onderzoeksafdeling van het beursplatform.

Na de wereldwijde financiële crisis vielen de rentes praktisch naar nul in de meeste Westerse landen en bleef ongeveer 14 jaar op dat niveau hangen.

Volgens velen waren die extreem lage rentes een gevaarlijke monetair experiment waarvan de uitkomst hoogst onzeker is. Men vergelijkt de economie met een verslaafde. Zodra de inflatie arriveert moeten centrale banken de lage rentes wegnemen en dat gaat pijn doen, maar vooralsnog blijft die pijn dus uit.

Komt er nog wel een recessie?

De beurzen maken ondanks de verhoogde rentes een fantastisch jaar door en ook de Amerikaanse economie blijft in 2023 rustig doorgroeien. Is er dan echt niets aan de hand? “De data laat zien dat we misschien wel fout zaten de afgelopen 14 jaar”, aldus de analisten van BitMEX Research.

“Ondanks al het bewijs dat we fout zitten, blijven we stug vasthouden aan onze visie dat de 14 jaar van kunstmatig lage rentes ons richting een periode van economische pijn stuurde”, aldus BitMEX Research.

“We hadden nooit verwacht dat de rente zo hoog zou kunnen uitkomen zonder meer scheuren in het financiële systeem te zien”, zo gaan zij verder.

Wat Bitcoin betreft zou het vreemd genoeg een goede zaak zijn als de rente zo snel mogelijk weer omlaag MOET, omdat mensen dan zullen vluchten naar schaarste. Op het gebied van schaarste is Bitcoin natuurlijk de absolute koning met zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

FTX krijgt groen licht om $873 miljoen aan crypto te dumpen
Zipmex biedt schuldeisers 3,35 cent per dollar in herstructureringsvoorstel
Toezichthouder: Binance opereert zonder vergunning in de Filippijnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen