Bitcoin (BTC) China
Bitcoin

Arthur Hayes: Hervatting Bitcoin-investeringen in China kan bullmarkt aanjagen

BitMEX oprichter Arthur Hayes staat bekend om zijn fantastisch interessante macro-economische en markt-gerelateerde analyses, waarin hij onder andere voorspellingen doet over de Bitcoin koers. In een nieuwe blogpost schrijft hij over China, dat volgens hem nadenkt over het opheffen van het verbod voor zijn inwoners om in Bitcoin te investeren.

Opvallend genoeg doen ze dat op een moment waarop de Verenigde Staten juist in de tegengestelde richting lijkt te bewegen.

De terugkeer van China

De terugkeer van China kan volgens hem een nieuwe bullmarkt ontketenen voor Bitcoin en crypto. “De terugkeer van de Chinese crypto-handelaar via de financiële pijpleidingen van Hong Kong, kan de markt opnieuw doen opleven op het moment dat de Amerikaanse massa wordt uitgesloten”, aldus een optimistische Hayes.

Verder voorziet Hayes dat het verzwakken van de op één na grootste economie ter wereld (China) voor een minder strak beleid van de centrale bank kan zorgen, waardoor er mogelijk meer geld is om naar crypto te stromen.

“Hoe minder de Chinese economie groeit, hoe meer krediet ze uit zullen geven. Dat zorgt voor het verzwakken van de valuta en een vlucht van kapitaal richting betere alternatieven en dat kan de cryptomarkt mogelijk van de vonk voorzien die nodig is om een herfstrally te starten”, zo stelt Hayes.

Minder assets in het Westen

Daarnaast ziet Hayes een tendens vanuit China ontstaan, waarin Chinezen minder assets in het Westen parkeren en dat komt Bitcoin volgens hem uiteindelijk ook ten goede. “Het feit dat China zijn eigen munt verzwakt en het gedeeltelijk toestemming geeft aan Chinezen om Bitcoin-derivaten te kopen, zorgt ervoor dat ze minder Westerse assets vasthouden”, aldus Hayes.

China is normaal gesproken een grote koper in de markt van Amerikaanse staatsobligaties, maar dat lijkt nu ook te veranderen. Als gevolg daarvan moet Amerika harder werken om kapitaal binnenboord te houden of te krijgen.

Alles bij elkaar voorziet Hayes vanwege deze ontwikkelingen een behoorlijk bullish scenario voor Bitcoin ontstaan. Uiteindelijk moet natuurlijk nog maar blijken of het allemaal uitkomt, maar vooralsnog lijkt het een sterk verhaal te zijn van de oprichter van BitMEX.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish
CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Spot Bitcoin ETFs haalden $303 miljoen binnen op woensdag
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten