Altcoin, BitTorrent

BitTorrent lanceert eerste op blockchain-gebaseerde Livestreaming dienst

BitTorrent is gestart met een interne alfatest voor zijn peer-to-peer blockchain Livestreaming platform. Het nieuwe livestreaming platform gaat de naam BitTorrent Live krijgen.


Twitter-bericht

Dit deelde Justin Sun via een Twitter-bericht. Het livestreaming-platform is gebouwd op Tron- en BitTorrent-protocollen en wordt naast BitTorrent Live ookwel BLive genoemd.


Testen van het platform

Het platform wordt allereerst getest door het team van BitTorrent. In deze test zullen onder andere de livestreaming-dienst worden getest, net als de betalingssystemen, het accountsysteem en een aantal andere tools. Mocht dit succesvol zijn voltooid, dan gaat naar alle verwachting de beta van start. Normaliter kan een relatief groot publiek gebruik maken van de service in de beta-versie.


Waarom BitTorrent live?

BitTorrent Live, of BLive, is ontworpen om zowel contentmakers als consumenten als investeerders op een nieuwe manier te verenigen. Dit willen zij doen via hun eigen tokensysteem. Op het nieuwe platform kunnen deelnemers elkaar ontmoeten en kunnen zij transacties aangaan.

Ook zal volgens BitTorrent de ervaring bij gebruikers flink worden verbeterd. Dit door constante audio en video uitvoer te combineren met een token-economy. Dit stelt makers instaat om winst te genereren op de door hun gemaakte content waar zij vaak veel tijd in steken.